FEEL | WELKE WOONSTIJL PAST BIJ JOU?

FEEL | WELKE WOONSTIJL PAST BIJ JOU?

Woonstijlen.
Je hebt er immens veel, maar welke past nou eigenlijk het beste bij jou en hoe kun je daar achterkomen? Best lastig, vooral als je niet een specifieke woonstijl hebt. Zoals ik bijvoorbeeld, die van mij heb ik maar een naam gegeven waarvan ik denk dat dat het is…, maar of dat het is? Ik noem het BasicSandraboho, want feit is, vind ik, dat je je woonstijl zo eigen mogelijk moet maken. Waarmee ik bedoel, dat als men bij jou binnenkomt zij direct zien dat het jouw huis is met jouw ‘touch’. Klakkeloos imiteren en kopiëren wat een ander in huis heeft staan, is zo makkelijk en vooral ook zo lui. Serieus je zult versteld staan van wat je zelf kunt neerzetten door geïnspireerd te zijn, maar er geheel je eigen idee aan te geven. Gaaf toch?!

Zoals ik al eerder scheef; lastig om te bepalen hoe je je woonstijl nu precies moet noemen. Daarom heb ik een aantal hippe woonstijlen voor je opgezocht en uitgelicht. Ongetwijfeld dat jij je kunt identificeren met een of een combinatie van meerdere die ertussen staan.

Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: de basis van een lekker huis. De sfeer is tijdloos en persoonlijk. De kleuren binnen een basicinterieur zijn; naturel, grijs-en wittinten met zwarte accenten. Meest van tijd zijn de vormen recht en de materialen hout, beton en linnen. Het woord basic zegt het al, geen poeha hier dus weinig tot geen dessins behalve strepen of grafische en/of etnische prints. Een huis waarin geleefd mag worden met een persoonlijke mix van landelijk, klassiek en etnisch zijn typische kenmerken voor een basic interieur

QUELLEJOY

Natuur

Robuuste eenvoud met liefde voor pure vormen, materialen en kleuren. De woonstijl natuur kenmerkt zich door de zand, grijs en groentinten. Het materiaal is vaak doorleefd en oud met details van canvas waarvan de dessins zijn geïnspireerd op de natuur (vogels, bladmotieven). Typisch natuur is: melkkrukjes, ladders uit de hooischuur en grove tafels, houten vloer uit een oude boerderij, planten en veldbloemen.

STORYPLANTER

Industrieel 

Erg van nu, de industriële woonstijl. Kenmerkend door haar strakke, grove materiaal als beton, metaal, canvas en hout. Kleuren die deze stijl compleet maken zijn zwart, wit, grijs en legergroen in combi met felle kleuraccenten. Grafische prints en letters horen in een industrieel huis, net als een bakstenen muur, letterbak, locker- of stellingkast en heel veel vintage.

MAN MAN

Design

Doordachte vormgeving met afwisselend strakke lijnen en softdesign. De kleuren in een designhuis zijn  naturel, zwart-wit tinten gecombineerd met zachte pastels of felgekleurde neons. Zachte, ronde vormen in beton of ander moderne materialen. Echte kenmerken binnen een design woonstijl, evenals typische design-items: designklassiekers uit de jaren 50 en loungebanken.

DIRKSDOTTER

Woonstijlen genoeg om jezelf in te herkennen en eigen te maken toch?
Fijne week. X

 ~fotocredits uitgelichte foto: quellejoy~

Leave a Reply

achttien − zeventien =

error: Content is protected !!