FEEL | WELKE VLOER PAST BIJ JOU?

FEEL | WELKE VLOER PAST BIJ JOU?

Regelmatig krijg ik de vraag wat voor een vloer er in ons huis ligt, omdat men deze erg mooi vindt of ie de persoon aanspreekt.
Wij hebben gekozen voor een witte laminaat vloer.
Mijn droom, een witte vloer.
Nog elke dag ben ik blij met de keuze die we toen gemaakt hebben.

Vloeren, een belangrijk onderdeel binnen in je interieur.
De vloer die er ligt speelt een grote rol en bepaalt de sfeer. De keuze voor een vloer is naast smaak ook erg afhankelijk van budget, levensstijl en natuurlijk wat een vloer te verduren krijgt. Of je nu een vloer in een nieuw huis gaat leggen of een nieuwe vloer in je huidige huis wil, als je met deze zaken rekening houdt, vind je de vloer die voor jou perfect is. Hoe jij en je gezin leven is erg belangrijk, lopen jullie veel, heb je huisdieren en/of kinderen? Ga dan niet voor tapijt, maar voor een stevige vloer zoals laminaat, vinyl of tegels. Een vloerkleed zou de delen waar minder wordt gelopen wat warmer kunnen maken, bijvoorbeeld in de huiskamer bij de bank.

Bij welke woonstijl past nu eigenlijk de perfecte vloer? Dat heb ik voor je uitgezocht en zo beknopt mogelijk uitgewerkt.

Basic / landelijk
Bij een basic / landelijke woonstijl denken we al snel aan ingetogen, puur en niet teveel poeha, daarom passen materialen als onbehandeld hout, antieke tegels en witte (giet)vloeren perfect bij deze stijl. Door het zo rauw en mat mogelijk te houden benadruk je de natuurlijk uitstraling van de vloer. Kalkachtige, wit tinten passen heel mooi in dit interieur.

_s.an__

Industrieel
Oude fabrieksmeubels en rauwe materialen met een doorleefde uitstraling, dat is typerend voor de industriele woonstijl. In deze stijl vind ik het belangrijk dat je de vloer dan dus of heel rauw laat meegaan in de flow of je echt kiest voor een neutrale basis. Grijze betonvloeren en gietvloeren passen echt perfect in dit plaatje.

Vtwonen

Scandinavisch
Al geruime tijd niet weg te denken binnen de woontrends; Scandinavisch wonen. Licht en ruimte. Heel veel licht en ruimte! De Scandinavische stijl staat bekend om haar liefde voor hout, natuur en pasteltinten, dat zie je ook terug in hun vloeren. Degelijk materiaal wat een absolute blikvanger moet zijn in huis. Zelfs de plinten zijn tot in detail afgewerkt. Een houten, lichte vloer komt hier dan ook het beste tot haar recht.

soohme

Buiten bovenstaande woonstijlen om moet je natuurlijk een vloer kiezen waar je jezelf fijn bij voelt. Uiteindelijk investeer je in iets waar je geruime tijd tegenaan moet kijken en die intensief gebruikt gaat worden. Kosten, milieuvriendelijkeheid en de ruimte waarvoor je de vloer gaat gebruiken zijn ook punten die je mee moet nemen. Wil je goede kwaliteit, dan betaal je vaak ook meer voor een vloer een vloer in bijvoorbeeld je woonkamer vervang je niet vaak dus neem dit mee in je beslissing. Wil je behalve dat de vloer goed uit ziet ook een duurzame en milieuvriendelijke vloer? Ga dan voor gerecycled materiaal als bamboe of kurk. Ga je een vloer uitzoeken voor de badkamer of voor de hal, dat is nogal een verschil qua materiaal keuze. Hout is bijvoorbeeld niet echt een must do voor in de badkamer.

Weer een boel stof om mee aan de slag te gaan in jullie overwegingen, maar zo leuk! Vloeren zijn en blijven enorm belangrijk voor de uitstraling die je je huis wilt geven. Fijne week! X

Leave a Reply

veertien − zeven =

error: Content is protected !!