FEEL | VOORKOM DE HERFSTDIP

FEEL | VOORKOM DE HERFSTDIP

De eerste herfstdagen zijn een feit en nu de bladeren beginnen te verkleuren voelt het toch echt alsof de zomer voorbij is gevlogen. Werk en school is volop begonnen en de vakantie is al weer een hele tijd geleden. Zeker nu het ’s avonds steeds eerder donker wordt, krijg ik last van een herfstdip. Ik heb minder energie en mijn motivatie is ver te zoeken. Niet echt bruikbaar met al die deadlines, dus daarom deel ik mijn tips om de herfstdip te voorkomen!

Zorg voor genoeg licht

Een van de belangrijkste dingen is zorgen voor genoeg licht. Trek die gordijnen eens open! Zo ben je in de ochtend veel sneller wakker in plaats van dat je blijft liggen in het donker. Erg comfy, maar het draagt niet bij aan productiviteit. Ook nu het ’s avonds eerder donker is, zorg voor licht. Doe kaarsjes aan en zorg voor goede lampen in huis. Zodra het donker wordt, gaat je lichaam melatonine aanmaken. Dit stofje zegt eigenlijk tegen je lichaam dat het tijd is om te gaan slapen. Echter is dit natuurlijk nog niet om vijf uur in de middag. Doe de lampen aan en blijf niet de hele dag in het donker zitten.

Ga naar buiten

Blijf niet binnen hangen, maar ga een rondje wandelen! Zelf krijg ik zo veel energie van een ochtendwandeling of een klein rondje na het eten. Zo plan ik letterlijk een pauze in en ben ik even uit mijn dagelijkse omgeving. Van de hele dag achter je bureau zitten wordt niemand vrolijk. Geniet van de mooie kleuren die tevoorschijn komen in de herfst. Natuurlijk kun je ook even gaan sporten, maar iedere vorm van beweging is goed. Ik heb eigenlijk altijd nieuwe energie en inspiratie als ik eventjes naar buiten ben geweest. Niemand is een binnenmens!

Stel doelen

Stel realistische doelen voor jezelf. Zo heb je iets om je op te focussen als je het eventjes niet meer ziet zitten. Zorg er wel voor dat ze haalbaar zijn, want anders werkt het alleen maar tegen je. Maak to-do lijstjes en verander deze in tada lijstjes. Streep taken af die je al te lang hebt uitgesteld en voel je productief! Hierdoor voel ik me meestal een stuk beter en komt er een stukje creativiteit vrij. Als ik dat al aan kan, wat kan ik dan nog meer?

Relaxmomentjes plannen

De herfst is nu eenmaal een drukke tijd. Je creëert een nieuw ritme en hier moet je vaak gewoon even aan wennen. Probeer dan ook niet meteen teveel te doen, zodat je meteen oververmoeid op de bank zit. Plan je relaxmomentjes in, zo is het echt een moment voor jou. Hier kun je dan ook geen andere dingen meer inplannen. Het is een afspraak met jezelf. Doe heel eventjes je ogen dicht, want middagdutjes zijn gewoon heerlijk. Lees een boek of ga een stukje wandelen, hint hint.

Uiteindelijk is de herfst een prachtig seizoen en is het juist tijd om van je huis te genieten. Get comfy en wees lief voor jezelf. Neem op tijd rust, dan zal je dit jaar geen last hebben van die vervelende herfstdip.

Liefs,
Eline

Leave a Reply

zeventien + 5 =

error: Content is protected !!