FEEL | UIT DE KUNST!

FEEL | UIT DE KUNST!

Januari.
Opruimwoede is in deze maand niemand vreemd. Logisch ook, want we willen vaak massaal iets nieuws in huis, omdat de gezellige kerst het huis heeft verlaten en het vrolijke voorjaar lonkt.
Januari is de maand bij uitstek om je huis even fijn om te gooien. De bank aan de andere kant van de kamer, maar wat dan overblijft is vaak een kale muur… en wat doe je daar eigenlijk mee?
Daar heb ik een paar leuke tips voor!

Homedeco

Een muur in je huis als eyecatcher met kunst, posters of persoonlijke items; maak een statement met de door jou zorgvuldig uitgezochte prints of foto’s.
Je kunt geen woonblad openslaan of je ziet het; kunst. Ook op en in diverse inspiratiekanalen, programma’s en blogs wordt er veelvuldig over geschreven en het toegepast. Een uitgesproken muur in je huis is superhip! Het maakt hierbij niet uit of je het op een minimalistische manier tot uiting brengt of dat je het in overvloed doet, het gaat er vooral om dat je het met passie en liefde heb uitgezocht. Het mooiste van deze trend is dat het niet permanent is. Wees niet bang, je kunt eindeloos wisselen. Van je favoriete foto tot aan een uitvergrootte tekening van je kind, alles is geoorloofd.

 

_s.an__

Hoe je te werk gaat bij het creëren van een dergelijke muur is eveneens persoonlijk. De een houdt van uitgesproken en veel, terwijl een ander het liever klein en sober houdt. Varieer met verschillende grote qua lijsten of ga juist voor één geheel door een paar zelfde lijsten naast elkaar te hangen. Wil je kleur, zwart wit of een combinatie van? Allemaal keuzes die je van te voren voor jezelf helder moet hebben, voordat je aan de slag gaat. Maak vooraf een goede berekening waar je wat hangt, zo boor je met precisie en voorkom je een gatenkaas als muur. Overigens wilt een muur van kunst niet per definitie zeggen dat de bewuste muur tot een groot gatenparadijs moet worden gebombardeerd. Jouw kunst kun je ook nonchalant op de vloer zetten of op een stuk MDF aan de muur worden gehangen, hierop kun je eindeloos puzzelen en spijkers slaan; geen muur die daar om rouwt.

Apparentreality

Wonen wordt steeds persoonlijker en op deze manier kun je je eigen stijl perfect toepassen, niet is namelijk meer persoonlijk dan je smaak voor kunst.

Fijne week! X

Leave a Reply

negen + drie =

error: Content is protected !!