FEEL | EEN SCANDINAVISCH TINTJE

FEEL | EEN SCANDINAVISCH TINTJE

Mijn slaapkamer is een echte kamer waar jeje heerlijk in terug kunt trekken. De lichte en ruime kamer is echt super .. De inrichting van mijn slaapkamer is net als in het oude huis ‘simpel’. Ik houd van een rustige basis en daarom koos ik weer voor een Scandinavische look op de slaapkamer. Maar wat houd dat nu precies in Scandinavisch look?

Om te beginnen is het kleurenpalet bij de Scandinavische stijl rustig en neutraal. Wit, nude, lichtblauw en lichtgrijze tinten zijn perfect om te gebruiken. Daarom koos ik ervoor om de gehele kamer wit te verven. Ook de vloer is een belangrijk element. Het mooiste is om die Scandinavische stijl te creëren door een witte vloer. Nu klinkt dit best eng maar geloof mij, ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Er lag een (bruin) houten vloer op de bovenverdieping en ik had direct maar 1 doel ‘die moet wit’! En dat is gelukt, het koste wat tijd en moeite maar het geeft zoveel rust en ruimte. Ook komen zo de andere meubelstukken en accessoires nog beter uit.

Omdat licht ook erg belangrijk is is het verstandig te kijken naar je raambekleding. Kies voor lichtdoorlatende plissé gordijnen of mooie linnen gordijnen. Zo behoud je het meeste licht in de ruimte. Als je door het aantal ramen niet veel daglicht binnen krijgt zorg dan voor wat grote spiegels. Deze zullen het licht weerkaatsen en de ruimte lichter doen lijken. Zelf heb ik grote ramen op de slaapkamer zodat ik zeker genoeg licht binnen krijg. Ook staat in de ochtend de zon voor op het huis, dus altijd een lichte en mooie start van de dag!

Wat ook echt passend is bij de Scandinavische stijl is de natuur. Het gebruik van natuurlijke materialen als hout, katoen, vachten en planten is een must! Gebruik minimalistische planten als een pilea plant of een mooie bloem. Voor mooie accessoires ga je voor kwaliteit. Design kan dan ook niet ontbreken bij deze stijl. Ga voor mooie simpele items en zorg ervoor dat ze mooi opgaan in de lichte ruimte. Zelf heb ik niet veel accessoires maar wel onlangs een prachtige lamp gekocht. Deze staat op een krukje naast het bed. De lamp is echt een beauty en past met zijn wit en houten look echt helemaal bij de slaapkamer.

Wil je deze lamp ook? Je shopt hem hier.

Wat verder nog belangrijk is voor de Scandinavische look op de slaapkamer is het beddengoed. Ik koos voor een krakend wit dekbed die ik bewust ongestreken laat. Zo word het een nog knusser bed vind ik .. Zo zie je dat je met een paar toepassingen een heel mooi sfeertje neer kunt zetten en dat iedereen een Scandinavisch interieur kan hebben!

Leave a Reply

twintig − tien =

error: Content is protected !!