FEEL | SAMEN SLAPEN IS VEEL GEZELLIGER

FEEL | SAMEN SLAPEN IS VEEL GEZELLIGER

Samen een slaapkamer delen. Bij ons is dit al jaren van toepassing. In eerste plaats, omdat de ruimte het gewoonweg niet toelaat ieder hun eigen kamer te geven en in tweede plaats; er werd een zusje geboren dus moest er weer opgesplits worden…
Ons gezin is groot en dat brengt, buiten gezelligheid, ook enig husselen en creatief denken in ruimtes met zich mee.

Dat het nog veel meer voordelen heeft behalve bovenstaande, dat laat ik je hieronder nog iets duidelijker zien.

Vaak zijn kinderen op een bepaalde leeftijd wat angstig. Ze durven niet alleen in het donker te zijn en alleen slapen op hun kamer is helemaal hun grootste nachtmerrie, want stel er zit een monster achter het gordijn of er ligt een krokodil onder het bed. In dat geval zijn ze nooit alleen en dat stelt ze gerust.

Nu heb ik zelf absoluut geen moeilijke slapers en ook al steekt de overbuurman een Chinese mat af met oud & nieuw, hier slaap alles rustig door. Ideaal. Nu weet ik dat ik vette mazzel heb met zulke kindjes, want het wil ook wel eens anders zijn. Samen slapen betekent ook wennen aan geluiden van anderen, want de oudere broer gaat per slot van rekening niet tegelijk met de jongste naar bed. Een goede manier van het leren slapen met geluiden van buitenaf.

Babble

Natuurlijk kan het ook wennen zijn. Er kan wat weerstand ontstaan, omdat er een kamer gedeeld moet worden. Saamhorigheid staat in dit geval voorop. Hier gaan er 2 tegelijk naar bed, wat we dus combineren met een leuk en gezellig bedritueel. Verhaaltjes lezen voor het slapen gaan en in de ochtend kan er fijn samen gespeeld worden, wat voor papa en mama natuurlijk óók weer voordelen heeft.. langer blijven liggen!

bij_lotte

Hoewel de meeste kinderen het best gezellig vinden om samen een kamer te delen, is een eigen plek ook erg belangrijk. Zet de bedden aaneengeschakeld met een speelruimte in het midden. Koop of maak een mooi stapelbed, buiten dat dit een eigen plek geeft creëer je hiermee ook ruimte. Met name bij een stapelbed kun je goed een eigen plek creëren. Met bijvoorbeeld een gordijn kun je dit mooi afbakenen, zodat ze zich altijd even kunnen terug trekken op hun eigen plek.

Makeover

Zeg nou zelf, zo is het toch hartstikke gezellig om samen op een kamer te slapen?
Tot over 2 weken!
Sandra

Leave a Reply

zestien + 14 =

error: Content is protected !!