FEEL | MEUK IS LEUK!

 FEEL | MEUK IS LEUK!

De kringloop. Vroeger toen werd ik lichtelijk onpasselijk van het woord alleen al, maar gelukkig is dat in de loop der jaren wel bijgetrokken. Waar ik eerder kringloop associeerde met muf en troep van een ander zie ik er tegenwoordig het bijzondere wel van in.
Hoewel dat muffe nooit helemaal zal verdwijnen, kun je er zulke mooie schatten vinden. Meuk is namelijk hartstikke leuk en hip!

Toen ik op mezelf ging had ik eigenlijk niet veel geld om nieuwe meubels te kopen. Ik was 20 en er was een baby op komst, dus dan moet je keuzes maken.
Als je niet veel te besteden heb, dan wordt je best creatief kan ik je zeggen en de goed- en gulheid van de mensen om je heen wordt ook heel duidelijk.
2e hands gaat dus niet alleen om mooie vondsten, maar ook om het sociale aspect eromheen. Heel veel mensen zijn geholpen met wat een ander niet meer gebruikt of als troep ziet.
Sinds die tijd is kringlopen voor mij geen no-go meer. Sterker nog… een aantal meubels staan nu nog in huis!

Keeponstyling

Onze tafel haalde ik bij mijn oma uit haar schuurtje. Een retro exemplaar, want deze hebben mijn ouders nieuw gekocht toen ze gingen trouwen en samenwonen. Hoogglans, zwart gefineerd was ie. Ik vond ‘m best stoer! Wat later kregen we een tafel van mijn oom, uiteindelijk vonden we die wat klein en heb ik het blad eraf gehaald en er een planken tafelblad op gemaakt. De trouwe volgers weten het wel, maar voor jullie die het niet weten: hij staat nog steeds te pronken in de woonkamer.
De kast mocht ik meenemen uit mijn ouderlijk huis, als ‘kado’ van mijn moeder. Er stond er hier een in de schuur en die staat nu nog steeds bij haar in huis. Een leuke ruil, want ook haar kast staat nog hier en ik vind ‘m nog altijd prachtig!

_s.an__

Er zijn tegenwoordig tal van kringloopwinkels waar je heerlijk kunt rondsnuffelen, maar ook via marktplaats, koopjeshoeken op Facebook of instagram vindt je de mooiste dingen.

Oude spullen hebben altijd karakter.
Een buts, een kras of iets wat niet meer helemaal compleet is, juist de onvolmaaktheid maakt meubelen en accessoires zo charmant.
Scoor bijvoorbeeld een paar oude luiken om een kamerscherm of hoofdeind voor je bed van te maken.
Van een oude deur kun je een tafel maken of zet ‘m neer als pronkstuk in je woonkamer.
Tinnen kannen en houten manden, geweldig om je keuken mee te stylen of je plaids en dekens in te doen.

Missjettle

Al deze oude materialen bij elkaar maken jouw huis tot een sfeervol geheel.
Het is een knipoog naar die oude tijd en de vaak vergeten kleuren en gebruiksvoorwerpen.
De eenvoud van ze, dat doet het hem en maakt jou huis tot een eigen plek.
Dus hop; naar de kringloop, struin marktplaats af of duik bij je ouders of oma de zolder op. Op zoek naar schatten met een verhaal!

Fijne week, X

 

Leave a Reply

vijf × 2 =

error: Content is protected !!