FEEL | KERSTTRENDS 2017

FEEL | KERSTTRENDS 2017

De goedheiligman is nog niet eens in het land, maar heel stiekem is iedere vrouw er allang mee bezig; Kerst.
Kerst betekent een kerstboom en kerstversiering, maar vooral het sfeervol inrichten van je huis en daar kunnen wij geen genoeg van krijgen!

Toch is het ieder jaar weer lastig om te bepalen hoe je je boom en huis wilt stylen, want elk jaar zijn er weer nieuwe kersttrends. Trends waar je wel in mee wilt gaan, maar best een dure hobby is.
Een beetje bal is niet goedkoop en de prullaria eromheen ook niet. Voor mij een reden – en voor jullie een tip – om een goede neutrale basis te kopen om je boom mee op te tuigen en deze elke jaar aan te vullen met een paar kleuren die op het moment trendy zijn. Op deze manier heb je ieder jaar een ‘nieuwe’  kerstboom.

Afgelopen zaterdag was ik in het walhalla van de kerstversiering: Intratuin, daar heb ik mijn ogen uit gekeken! Nu willen jullie natuurlijk ook weten wat dit jaar hot and happening is, daarom heb ik voor jullie een klein overzichtjes gemaakt van de kersttrends 2017.

 Botanical 

We kunnen er maar geen genoeg van krijgen, de botanische woonstijl. Groen, groener, groenst! Nu denk je natuurlijk, maar de kerstboom is toch ook al groen? Wist je dat deze trend prachtig te combineren is met juist de kerstboom? Het vormt juist een mooi rustig geheel. Verschillende tinten groen in je boom in combinatie met bruintinten en allerlei versieringen die geïnspireerd zijn op de natuur, zoals ornamenten in de vorm van eikeltjes, blaadjes, dennenappels en diertjes maakt van jouw boom een plaatje! Een mooi kerstwandplaat aan de muur, vaasjes met groen op tafel en jouw kerst kan beginnen!

Lovegrowswild

Industrieel 

Deze kersttrend is best vernieuwend.
De hoofdkleuren van deze trend zijn gebroken wit, linnengrijs, champagne en bruin. Echte industriële tinten dus! Wat vooral opvalt in de industriële kerstversiering is het ambachtelijke materiaal waarmee de versiering is gemaakt; hout, beton, metaal, steen, papier en stof. Juist al die verschillende texturen geven deze kersttrend zijn unieke look en past echt heel goed in de woontrend van dit moment!

Damernasvarld

Scandinavische Kerst

De Scandinavische stijl is op woongebied al jaren een enorm succes. De simpele vormen, de witte basis en de natuurlijke elementen staan voor duurzaam en degelijk. Houdt die basis vast voor het stylen van je kerstboom; een simpele, natuurlijke en lichte basis. De kleuren waarmee de lichte basis gecombineerd wordt zijn kerstrood, zilver en ijs- en nachtblauw. Typische Noorse prints horen hier uiteraard ook bij (denk aan de kersttrui-print). Door speelse effecten, zoals zoals bijvoorbeeld  gingerbreadpoppetjes of huisjes toe te voegen maakt je deze trend helemaal af.

Huisje kijken

Natuurlijk is ook de klassieke kerstboom nog steeds heel hip en maak je met mooie pasteltinten ook een prachtige boom. Ik hoop dat ik je genoeg inspiratie heb gegeven om jullie huis kerstproof te maken.

Liefs, Sandra

 

 

Leave a Reply

zestien − tien =

error: Content is protected !!