FEEL | WAT IS JOUW KLEUR?

           FEEL | WAT IS JOUW KLEUR?

Of het nu pastelroze is of kanariegeel, iedereen heeft het wel; een lievelingskleur. Wanneer je s’ochtends voor de spiegel staat, flitsen de outfits door je hoofd met de vraag van de dag: wat trekken we vandaag aan? Vaak kies je een outfit met je gemoedstoestand. Oftewel, je verkeerd vandaag in deze mood. En daar kleed je je naar. Voel je je vandaag sportief en energiek? Dan zal het al gauw een comfy outfit met sneakers worden. Voel je je juist op en top vrouwelijk? Dan zal je keuze eerder vallen op een jurkje in een opvallende kleur met rode lippenstift.

Zo is dat in je interieur niet anders. Je wilt in je huis een gevoel brengen. Een gevoel dat bij je past en waar je je prettig bij voelt. Zo creeër je de juiste sfeer in huis waar je  happy van word. Ben je er nog niet helemaal uit wat jouw kleur nu precies is of wil je een bepaalde sfeer in een kamer neerzetten maar geen idee welke kleur je daarvoor moet gebruiken? Hieronder staan de kleuren met de juiste moods voor je op een rijtje.

WIT | wit kan al snel hard en kil ogen. En dat is natuurlijk niet welke sfeer je probeerd neer te zetten. Probeer met natuurlijke materialen te werken in je meubels en accesoires. Je zult zien dat dat het geheel warmer en cozy maakt.

NUDES | ben je op zoek naar meer zachtheid in je huis? Dan zijn nudetinten een goede optie voor je. Van warmwit naar zachtgeel, nuderoze of levertinten. Ze zullen allen een geborgen gevoel geven in een ruimte. Ook een combinatie van verschillende nudes kan een verrassend mooie combi vormen.

BLAUW | blauw werkt uiterst kalmerend. Daarom is deze perfect voor de slaapkamer. Omdat blauw een koele tint is, staat deze extra fris in de lente/zomer.

GROEN | net zoals blauw staat groen bekend om zijn rustgevende werking. Het kalmeerd de gedachte waarbij plek vrijkomt voor positieve ideeën. De zachte tinten groen word daarom veel gebruikt in slaapkamers. Waarbij fris groen het dan weer goed zal doen in een werkkamer.

                                                                                                                                                                                                     histor.nl

GEEL | zowel de zachte tinten als de knaltinten geel verwijzen naar vrolijkheid. Omdat het doet denken aan de zon word de kleur vaak gebruikt in donkere of kleinere ruimtes. De vrolijke kleur is ook in baby- en kinderkamers erg populair.

ROOD/ROZE/PAARS | dit zijn alle 3 warme kleuren vol passie. De zachte tinten roze en paars zullen elke ruimte zachter en warmer doen voelen. Rood en harder paars maken al gauw een groot statement. Wil je dat effect niet maar hou je wel van de kleur? Verf dan niet de muren in die knalkleur maar ga voor zachtere muurverf met accesoires in je lievelings kleur.

Veel plezier in het vinden van JOUW kleur, en belangrijker nog; naar het vinden van jouw perfecte sfeer in je (t) huis.

Liefs Kim

Leave a Reply

5 × drie =

error: Content is protected !!