FEEL | HOE OVERLEEF IK DIE AUTORIT?

FEEL | HOE OVERLEEF IK DIE AUTORIT?

De zomervakantie is in veel regio’s alweer begonnen, wij moeten nog 2 dagen naar school en dan kan hier de vlag ook uit.  Zomervakantie betekent: relaxen, – proberen – uit slapen, dagjes uit én op vakantie gaan.
Op vakantie gaan is niet altijd zo rooskleurig als het klinkt…
Ik krijg zelf altijd zo’n 2weken voor vertrek ‘last’ van opruimeritus. Alles moet grondig gereinigd en op de kop worden gezet.
Ik moet natuurlijk wel goed geïnventariseerd hebben wat er nog is en – belangrijker nog – wat er nog bijgehaald/gekocht moet worden. Leuk joh.. Vakantie.

De manier om op je bestemming te komen kan nogal variëren, maar de meeste mensen gaan met het vliegtuig of met de auto. Zelf gaan wij voor de 3e keer naar Italië, met de auto. Dit keer naar het mooie Toscane.
Mijn vriend ging vroeger jarenlang naar dezelfde camping aan het Gardameer. Wij zijn gek op dit land, de cultuur, de mensen en het overheerlijke eten. Het voelt echt als ‘ons’ Italië, heerlijk! Wij tellen dan ok de dagen af totdat we gaan.

_s.an__

Nu kan die reis best een dingetje zijn.
Feit is dat je gewoon écht goed voorbereid op weg moet gaan en weet wat je kunt verwachten onderweg en wat de regels en wetten zijn in het land waar je naartoe gaat. Nederland is een regeltjesland, maar in het buitenland wil je helemaal niet voor verassingen komen te staan. Op ANWB kun je tal van tips (oa. over  milieu zones, vignetten en tolwegen) vinden om goed voorbereid op reis te gaan.

Wij reizen met kinderen en dat kan een behoorlijke uitdaging zijn.
Gelukkig zijn wij vrij nuchter ingesteld en vooral van het gewoon doen zonder je al te druk te maken.
Kinderen blijven kinderen en hoe meer jij het de aandacht des te interessanter zij het vinden. JA het is een ontzettende lange reis en JA ze gaan ook onderweg echt een keer of 987x vragen “of we er al bijna zijn?. Voor ons begint de vakantie zodra we in de auto stappen op weg naar onze bestemming, als je er zo over denkt straal je dat ook uit naar de kinderen en wordt het ok voor hun een waar feestje om op weg te gaan.

Behance

Om deze autorit enigszins te overleven heb ik een paar tips voor je:

– Zorg dat je uitgerust weg gaat, breng de kinderen op de dag van vertrek  bij opa en oma of bij je broer of zus en zorg dat je daar ook meteen kan aanschuiven tijdens het avondeten. Dit geeft geen stress bij inpakken van de auto en dat alles nog moet worden opgeruimd net voordat je wegrijdt.
– Neem de tijd om op je bestemming te komen.
Zorg dat je voldoende stopt onderweg, voor jezelf, maar ook voor die koters achterin. . Google Maps kan wel doodleuk zeggen dat je er 10u en 30min overdoet, maar de praktijk wijst heel vaak anders uit. Voor tunnels en/of grensovergangen kunnen flinke files staan. Calculeer dit in! 3u stilstaan voor de Gotthardtunnel is niks kan ik uit ervaring melden. Net als de tolhuisjes waar je op de autostrada mee te maken krijgt. In mediterrane landen is er siësta op gezette tijden, als men naar huis gaat of er weer gewerkt moet worden kan het er extra druk zijn.
– Ik maak altijd een tas met kleine kadootjes voor onderweg. Om de bijv. 300 km krijgen ze van mij een kadootje wat ze mogen uitpakken en dat ze kunnen gebruiken tijdens de vakantie of mee kunnen spelen onderweg.
– Tijdens de rit zingen we veel samen en spelen ook graag een spelletje, zoals autobingo of ‘quiz’vragen.
Via Pinterest kun je veel ideeën opdoen voor autospelletjes. Ook een tablet of een Nintendo is erg handig, zo kunnen ze zichzelf ook even vermaken. Een dvd-speler hebben wij nooit aangeschaft. Persoonlijk vind ik het overbodige luxe, hier nooit nodig gehad, maar kan me voorstellen dat sommige kinderen de autorit zo langer volhouden.
– Ga, mits het mogelijk is, ’s nachts rijden. Zo kun je heel wat kilometers pakken terwijl de kinderen prinsheerlijk liggen te slapen.

_s.an__

Dit zijn vooral tips op basis van mijn eigen ervaring.
Natuurlijk kun je op tal van sites, waaronder de ANWB, nog meer en uitgebreidere tips lezen die heel nuttig zijn. Ga vooral ontspannen en open de reis in; het is vakantie!

Vakantie, dat is wat wij nu ook gaan vieren.
Op 14 augustus ben ik weer terug met een heel leuk blog. Aan deze blog is een giveaway gebonden dus hou mijn IG vanaf begin augustus in de gaten!


Fijne vakantie. X

Leave a Reply

8 + 18 =

error: Content is protected !!