FEEL | HAPPY NEWYEAR

FEEL | HAPPY NEWYEAR

Terwijl we net de drukte van de kerst hebben gehad  beseffen we nog maar half dat over een paar dagen 2016 alweer wordt afgesloten.
Bij sommigen staat het al maanden vast wat ze gaan doen op oudejaarsavond, maar sommigen beslissen pas 2 weken van tevoren waar de jaarwisseling wordt gevierd.
Hoe dan ook het uitknallen van het oude jaar en het inluiden van het nieuwe jaar moet groots gevierd worden!

Hoe bereidt je zo’n feestje nu het beste voor en hoe maak je het helemaal in New Years Eve stijl?
Ik heb even zitten neuzen en heb hier wat partypreps voor je gevonden. 


New Years Eve zal NYE niet zijn als er geen glitter en glamour is; zowel  in aankleding van het huis, als in je outfit.
Goud en zilver zijn echte kleuren om je huis helemaal in jaarwisselingsfeer te brengen.
Letter- en/of cijferballonnen, confettiballonnen, slingers; het moet glimmen en goed ook.
Het moet letterlijk en figuurlijk eruit knallen!
Wat natuurlijk een must is zijn de selfie-props, want zeg nou zelf een groepsfoto of selfie met die leuke en grappige kartonnen props maken hem net iets leuker.

NY TL 3

etsy

Je kunt ervoor kiezen om een uitgebreide maaltijd te maken en lang te gaan tafelen met je gezelschap of je kiest voor veel en lekkere hapjes die je de hele middag/avond door kunt eten, dit laatste is meestal wat wij doen.
Lekker ongedwongen, maar toch heel gezellig en lekker.
Wat je kunt maken zijn tapashapjes, dit kunnen zowel warme als koude hapjes zijn en er is eindeloos in te variëren. Vlees of vis, voor ieder zit er wat bij en het vult ook goed.
Ook leuk is om zelf sushi hapjes te maken. Zelf ben ik niet zo’n sushi liefhebber, maar ik heb me laten vertellen dat dit heel leuk is om zelf te maken en ook hier heel veel lekker receptjes te vinden zijn.
Op een apart gedeelte van de tafel kun je verschillende drankjes klaarzetten; cocktailtjes bijvoorbeeld. Extra feestelijk is het als je het in mooie wijn- of champagneglazen doet. Zet apart in een koeler de champagne gereed, zodat je meteen om 12u de kurk kan laten knallen en jullie kunnen proosten op het nieuwe jaar!

NY TL

Aangezien er buiten het vuurwerk om 00.00u de lucht in gaat en de meeste mannen onder ons het leuk blijven vinden om toch het een en ander af te steken op zo’n avond, is het extra gezellig als er buiten ook wat sfeer word aangebracht.
Misschien ben je de gelukkige eigenaar van een overkapping mét terrasverwarming, dan zou je er zelfs voor kunnen kiezen een gedeelte van de avond buiten te kunnen vieren.
Een soort van aprés-ski idee.
Mocht je dit nu niet hebben, dan kun je bijvoorbeeld een vuurkorf neerzetten en/of windlichten of – zoals wij altijd doen- een Zweedse fakkel.
Supergezellig, extra licht bij het aansteken van het vuurwerk en het geeft ook nog eens warmte.
(Uiteraard wel op veilige afstand van het vuurwerk zetten, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren!)

NY TL 4

Nog even en we blikken terug op 2016.
Voor mij een heel leuk jaar met veel nieuwe uitdagingen en kansen, waaronder schrijven voor Tintjelichter. Ik wens je een super jaarwisseling toe, geniet ervan en hopelijk kun ook jij terugkijken op een bijzonder jaar.

x  Sandra

 

Leave a Reply

achttien − veertien =

error: Content is protected !!