FEEL | EEN ZOMERSE MAALTIJD

FEEL | EEN ZOMERSE MAALTIJD

Oh zomer wat houden we van jou !
Wat een prachtig weer hebben we. Echt één grote verwennerij! 
Aanstaand weekend kan het gewoon plaatselijk 31 graden worden. Hoe dan?! Dat wordt volop genieten, al dan niet met kinderen.
Genieten van de zon en van alles wat dan 83x mooier lijkt hahaha!
Erop uit of gewoon in de tuin met misschien wel een minizwembadje en last but not least: buiten eten.
Héérlijk!

Saveur

Meestal op zulke dagen als deze heb ik weinig zin om te koken, of er moet gebarbecued worden, dan pakken we wel even uit.
En ik heb zo’n vermoeden dat half Nederland dit gevoel wel deelt…
Daarom is makkelijk, lekker en voedzaam wat hier dan de boventoon voert.
Wat er hier altijd in gaat is quiche.
Makkelijk, je kunt er van alles in doen en het vult ook prima, doordat het hartig is.
Nu ben ik de beroerdste niet en wil best een lekker recept met jullie delen, want ik stuitte onlangs op een heerlijke asperge quiche en ik kan je uit ervaring vertellen; hij is lekker!!

Ohmyfoodness

Wat heb je nodig? 

Hartige taartdeeg
500 gram witte asperges
6 plakjes schouderham
2 eieren
3 eiwitten
scheutje melk
2 eetlepels kruidenroomkaas
peper en zout
verse bieslook naar smaak

 Verwarm de oven voor op 180°C.

– Schil de asperges met een dunschiller en snijd 2 centimeter van de onderkant af.

– Kook de asperges in ca. 15 minuten gaar.

– Vet een quichevorm (of springvorm, net wat je in huis hebt) in en bekleed hem met het hartige taartdeeg. Leg de gekookte asperges naast elkaar in de bakvorm.

– Leg de plakjes schouderham tussen de asperges.

– Klop de eieren samen met de eiwitten en het scheutje melk los. Breng op smaak met peper en zout en schenk het eimengsel in de bakvorm.

– Verdeel de kruidenroomkaas over de quiche en bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 20 – 25 minuten gaar.

– Hak de bieslook fijn en strooi deze over de taart. Eventueel kun je bij de quiche een frisse salade of krielaardappel in schil serveren.

Makeover

Ik zeg; aan tafel! En hoe?! Om je vingers bij op te eten. Heel fijn weekend, geniet ervan. X

 

Leave a Reply

drie × 4 =

error: Content is protected !!