FEEL | DAG BOOM, HALLO GROEN!

FEEL | DAG BOOM, HALLO GROEN!

Allereerst de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

De feestdagen zijn weer voorbij. Het is januari, dus back to normal. 
Tijd om het in huis helemaal om te gooien of aan te pakken. Zelf heb ik al een to-do lijst opgesteld met wat ik ga veranderen en wat moet worden aangepakt in huis, te beginnen met een nieuwe keuken.
Heerlijk ik heb er zin!

Heel normaal, die veranderdrang zo net na de feestdagen, ik lees er op IG en andere social media veel over. De kerstboom is weg, het is wat kaal nu in huis dus; dag boom, hallo groen! 
Groen blijft hip.
Zowel voor op de muur, in woonaccessoires en in de meer botanische sferen. We zitten al een tijdje in deze stroming, maar planten zijn en blijven hot. Je kunt geen woonblad openslaan zonder dat je een foto tegenkomt met veel planten erop, daarom een paar hippe planten van dit moment. Deze kunnen vast en zeker de leegte van de kerstboom opvullen en het op een andere manier gezellig maken in huis!

Weelderig en groot is de Monstera. 
Hij wordt ook wel de gatenplant genoemd door zijn bijzondere blad, groot met daarin -hoe verrassend..- gaten.
Een tropische klimplant met een simpele gebruiksaanwijzing. Handig voor als je niet zulke groene vingers hebt. Hij kan goed op een wat donkere plek staan en heeft niet al te veel water nodig. Daarnaast zuivert de Gatenplant ook nog eens de lucht, multifunctioneel dus!

Theobert_pot

Een prachtige plant met een mooi gevlochten stam die hem daarom juist zo mooi maakt. De geldboom oftewel pachira. Ja, je leest het goed en klinkt best lekker na de dure feestdagen niet? Deze plant geeft alleen geen echt geld, maar heeft zijn naam te danken  aan het feit dat in het Verre Oosten wordt geloofd dat de bladeren geld kunnen vangen. Leuk verhaal vind ik het. De grond van deze plant moet constant licht vochtig zijn, wanneer je hem de juiste plek (halfschaduw) in huis geeft kan hij flink groeien.

Lisannevanderklift

De palmlelie is een plant die vele van ons nog wel van vroeger kennen, in de jaren ‘80 en ‘70 was dit echt een hippe plant. 
De Yucca is een stoere plant met een stoere naam. Met zijn stevige bladeren en houten stam kan hij wel een stootje hebben. Geen moeilijke plant; hij houdt van een lichte standplaats en af en toe een scheut water. De Palmlelie groeit niet zo snel in de hoogte, dus zoek er in de winkel eentje uit die al wat hoger is.

Homeandgarden

Hopelijk heb je genoeg inspiratie om je huis ‘groen’ te maken en de leegte van de kerstboom een beetje opvulling te geven.
X Sandra

 

 

 

 

 

Leave a Reply

een × vier =

error: Content is protected !!