FEEL | DE BALKONTUIN 4X ANDERS

FEEL | DE BALKONTUIN 4X ANDERS

De zomer is nog pril en we hebben er al heel wat fijne dagen opzitten. Toch is het heerlijk buiten zitten nog maar net begonnen. Nog tal van mooie dagen komen eraan om te genieten.

Nu beschikken wij zelf over een fijne , vrij ruime tuin waar wij dan ook veel rondhangen tijdens zonnige dagen.
Ideaal voor kinderen en voor bijvoorbeeld verjaardagen of speelafspraken.
Stel je woont 3 hoog achter en je heb maar 1m² balkon tot je beschikking om een soort van tuin creëren. Hoe kun je dan toch optimaal genieten van jou buitenplek?
Tegenwoordig zijn er tal van leuke en simpele oplossingen en ideeën om van jouw balkon een waar paradijs te maken en ik ga er een paar voor je uitlichten!

Opklapbare tuinmeubels

Er past meer op je balkon dan je denkt. Richt je buitenruimte slim in.
 Speciaal voor kleine ruimtes of hoekjes in je tuin zijn er tuinmeubels ontworpen die bijvoorbeeld opgeklapt kunnen worden en je op kan hangen aan de muur, zo kun je het ook weer makkelijk opbergen als je er geen gebruik meer van maakt. Ook heb je heel leuke houten balkontafels te koop, deze zijn ook zelf te maken. Tutorials hiervoor zijn te vinden op bijvoorbeeld Pinterest.

Tuinbank

Ik hoor je denken… Tuinbank? Op mijn balkon? Jazeker! Van steigerhout of oude pallets kun je, als je zelf heel handig bent en anders kan iemand in de buurt je hierbij vast helpen, een heel compacte, maar complete tuinbank maken. Natuurlijk kun je deze ook kant en klaar kopen in een woon- of tuinwinkel. Bouw/zet deze in een hoek waar je graag zit zodat je er jouw ultieme relaxplek kan creëren

.

a-musthaves

Vlonders of gras onder je voeten

Stel dat je in een appartement woont met kinderen, dan kun je op ‘las Balkonia’ ook een fijn speelplekje creëren voor je kleintje door een stukje kunstgras neer te leggen. Op deze manier kan je kind toch fijn spelen. Voor gras heb je natuurlijk niet perse kinderen nodig, dit kun je ook gebruiken als je een wat groener balkon wilt. Geen gras, maar ook niet die betonnen vloer? Dan kun je bij bijvoorbeeld Ikea kleine vlonders kopen die jouw balkon als een waar terras laat stralen. Leg hierop een leuk buitenkleed en je bent klaar voor de zomer

 Stijlvolstyling

Verticale tuin

Hou jij van bloemen en planten, maar heb je niet de grond om ze in te zetten? Met potten kun je al heel veel groen creëren op je balkon, maar ook door een verticale tuin te maken krijg je het gewenste effect. Je kunt bijvoorbeeld een stellingkast plaatsen en daarin jouw lievelingsplantjes neerzetten, buiten dat het groen oogt staat het ook nog eens superleuk! Tegen die saaie muur kun je ook planten in een showrek of een leuke tuinposter hangen.

IKEA

Als het lekker weer is wil je het liefst ook heerlijk buiten vertoeven. Hopelijk heb ik je met deze tips een beetje op weg geholpen om deze zomer heerlijk te genieten van jouw tuin.

Liefs, Sandra

Leave a Reply

dertien − vijf =

error: Content is protected !!