FEEL | AAN DE GANG

FEEL | AAN DE GANG

De hal.
Een plek in huis wat vaak een beetje vergeten wordt, maar eigenlijk heel belangrijk is. Er wordt nergens zoveel gelopen als in de hal.
Het is je entree, hier ontvang je mensen en heet je ze een warm welkom.
Eerlijk? 
In de 15 jaar dat ik nu in ons huis woon is onze gang afgelopen jaren wel een beetje in de vergetelheid geraakt. Zo irriteer ik me mateloos aan de ‘geweldige’ vloer die er ligt en de bekleding van de trap die gaat me ook meer en meer tegenstaan.
Het is dus echt letterlijk en figuurlijk tijd om ‘aan de gang’ te gaan!

Tanja van Hoogdalem

Hoe maak je een hal nu tot een gezellig, warm en functioneel welkom? Dat heb ik voor jullie (en voor mijzelf natuurlijk…) uitgezocht.

Om thuiskomen en vertrekken zo soepel mogelijk te laten verlopen richt je je hal zo praktisch mogelijk, maar toch ook heel uitnodigend en sfeervol in. 
Zo mogen een kapstok en schoenenkast niet ontbreken en is een spiegel om de laatste check-up te doen ook geen overbodige luxe.

De hal of gang krijgt op een dag veel voetstappen over zich heen.
Waarvan de helft met natte gras- of modderschoenen. Een goede vloer in de hal is een must. Eentje die slijtvast is en welke je goed schoon kunt maken! Je kunt hierbij denken aan laminaat, een houten vloer of tegels/plavuizen, onderhoudsvriendelijk en toch heel sfeervol.

Karwei

Helaas hebben we niet allemaal een hal ter grootte van gymzaal. Vaak wil je er meer spullen in kwijt, dan dat er plek voor is.
Zonder een verbouwing krijg je de gang niet groter, maar door de juist kleurkeuze van de muren en/of vloer kun je de ruimte wel optisch ruimer later lijken.

– Geef bijvoorbeeld de muren een lichte kleur, omdat er vaak weinig licht de hal inkomt laat een donkere muur de ruimte kleiner lijken.
– Houd de vloer rustig. Door de vloer in de breedte te leggen kun je deze breder laten lijken als je een smalle hal hebt..
– Wanneer je de wandplinten in dezelfde kleur als je vloer verft lijkt het vloeroppervlak groter.
– Plaats een spiegel op de lange wand voor een ruimtelijk effect. Een spiegel op de korte wand laat de hal smaller en langer lijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Interior Junkie

Deze blogster gaat as weken aan de klus, ik heb al een aantal mooie dingen weten te vinden om onze hal een metamorfose te geven. Wil je de vorderingen zien? Kijk dan op mijn instagram account!

Fijne week! X

Leave a Reply

2 × 3 =

error: Content is protected !!