FEEL | 4x Luchtzuiverende planten


FEEL | 4x luchtzuiverende planten

Hallo herfst, hallo binnenleven.
Nog echt heel koud is het niet dus de deur kan nog makkelijk open blijven, maar straks als we wat verder de oktobermaand in zijn is het een stuk aangenamer als deze dicht is en de verwarming aan staat. 
Nu de herfst is aangebroken en we steeds meer binnen gaan leven, komt er minder frisse lucht het huis in. Minder frisse lucht betekent ook minder schone en zuivere lucht in huis, maar droge lucht. 
Deze ongezonde lucht in huis kan leiden tot klachten zoals hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en longproblemen (astma). Dat willen we allemaal niet, dus moet je er zorg voor dragen dit enigszins te voorkomen.

Natuurlijk is voldoende ventilatie belangrijk voor de luchtkwaliteit, maar ook planten kunnen helpen. Ze helpen trouwens niet alleen de luchtkwaliteit te verbeteren, maar zorgen ook voor een betere akoestiek, sfeer en maken van je huis echt een thuis. Daarom heb ik voor jou een viertal luchtzuiverende kamerplanten op een rij gezet, zodat je zonder klachten de herfst en winter doorkomt.

De (krul)varen 

Varens stralen gezondheid en rust uit en zorgen ook voor een schone lucht, wat niet geheel onbelangrijk is.  De (krul)varen heeft een luchtzuiverende werking. Over het algemeen staat de varen graag op een lichte/zonnige plek. Hij houdt van veel water, zorg ervoor dat de grond continu vochtig is, maar voorkom een laag water in de pot.

Wehkamp 

De lepelplant 

De lepelplant is een plant die het meest zijn best doet om de luchtkwaliteit te verbeteren. Hij zet CO2 om in zuurstof, haalt schadelijke stoffen uit de lucht en helpt mee om de luchtvochtigheid te verbeteren.  Deze plant bloeit veel en is makkelijk te verzorgen; hij wilt graag veel water en wat gematigd licht, zet hem niet dus niet in de volle zon.

Busybeewonen

De pilea  

De meest bekende Pilea op dit moment is toch wel de Pannenkoekplant. Op IG zie je er elk uur wel één voorbij komen! En deze plant is, behalve dat ie hip is, ook nog heel nuttig. Hij helpt namelijk ook mee om de lucht in huis te zuiveren. De pilea heeft een hekel aan dat zijn grond uitdroogt, het liefst heeft hij ontkalkt water (een plant met attitude) en de grond continu licht vochtig. In de zomer kan hij kleine witte bloemetjes krijgen. Wil je meer Pannenkoekplanten of heb je een wat oudere plant die wat minder mooi wordt? Dan stek je hem gewoon. Zet het stekje in een flinke laag water in een glazen potje zodat hij (meer) wortels kan vormen. Als hij flink wat wortels heeft gevormd zet je hem pot met grond.

Nininoes

De kamerpalm

De kamerpalm is een van de populairste kamerplanten. Naast dat hij erg mooi staat in je interieur is het ook nog eens erg functioneel. Hij brengt vocht in de lucht en verwijderd giftige stoffen. Het is geen moeilijke plant, zet hem op een lichte plaats en geef hem voldoende water. De palm houdt van een licht plek, maar niet van droogte. Zet hem dan ook niet te dicht bij een verwarming in de buurt. Houdt de potgrond altijd lichtvochtig.

Homedeco

Luchtzuiverende planten zijn dus ideaal om in je woonkamer neer te zetten, maar ook voor andere plekken – bijvoorbeeld de badkamer of slaapkamer – zijn ze heel handig. Op naar het tuincentrum, jij hebt weer een goede reden om nieuwe planten te gaan kopen!

Fijne week. X Sandra

Leave a Reply

14 + 18 =

error: Content is protected !!