FEEL | 3x EEN ZOMERS DRANKJE

FEEL | 3x EEN ZOMERS DRANKJE

Aankomende dagen kunnen we weer genieten van heerlijk zomerweer.
Dat betekend weer fijn buiten eten en misschien zelfs wel een BBQ vanzelfsprekend horen daar lekkere zomerdrankjes bij.
Voor jullie heb ik een paar heerlijke receptjes opgezocht. Salut!

IJswater met komkommer en munt

Dit heerlijke verfrissende water ziet er super leuk uit op je tuintafel. Geef iedereen een eigen glas of maak een hele grote kan. Het duurt even voordat dit water op smaak is, dus maak het ruim van tevoren.

Ingrediënten:
halve komkommer
2 citroenen
takje munt 
800 ml water

Vul een kan met water. Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng het met het water. Snijd de citroen door de helft en pers het sap boven het water uit. Trek de blaadjes van het takje munt. Klaar!

Lekkerbijvanons

Moijoto ijsthee

Zit je lekker in het zonnetje te genieten van een zonnetje? Dan maakt dit drankje jouw dag compleet.

Ingrediënten: 
350 ml (groene)
thee
150 ml koud water
2 limoenen
5 takjes munt
2 lepels suiker eventueel ijsklontjes

Kook 350 ml water en laat een zakje groene muntthee minimaal 10 minuten trekken. Laat je thee genoeg afkoelen zodat hij de koelkast in kan en laat hem hier minimaal 2 uur staan. Na 2 uur knijp je het sap van 1,5 limoen uit en dat voeg je toe aan je koude thee. Voeg eventueel zo’n 2 eetlepels suiker of andere zoetstof toe zoals stevia. Je kunt het zo zoet maken als je zelf wilt. Koel nog eens 2 uur in de koelkast. Doe daarna 150 ml ijskoud water bij je thee. Doe de blaadjes van 3 takjes munt in je ijsthee en verdeel het geheel over 2 glazen. Serveer met ieder een takje munt in het glas en een kwart limoentje (je had nog een half limoentje over). Maak de mojito ijsthee eventueel af met wat ijsklontjes. Genieten maar!

Uit Paulines keuken

Sangria

Sangria heb je in alle soorten; met of zonder alcohol. Ook is er niet echt een bepaald soort fruit wat erin moet, je kunt toevoegen wat jij lekker vindt, als de basis maar goed is. Deze bestaat uit een zoete Spaanse rode wijn gemengd met bruisend water, een fruitige frisdank of cava. Hier voeg je fruit aan toe, zet ‘m goed koel, ijsblokjes erin en klaar is je heerlijk verfrissende zomerdrankje!

Ingrediënten: 
0,4 ltr rode wijn
0.6 ltr spa rood
scheutje Grand Manier
2 el suiker
schijfjes citroen
schijfjes sinaasappel
partjes appel
schijfjes grapefuit
ijsklontjes

Meng de rode wijn met de spa rood en een scheutje grand marnier.
Voeg de suiker toe en roer het even door elkaar. Snij het fruit in partjes. Als je het fruit wilt opeten kan je het beter in kleinere stukjes snijden. Voeg nu het fruit toe. IJsklontjes erin en hoppa; klaar is je Sangria!

Martha Stewart

Ik wens je een heel fijne week!

x

Leave a Reply

zeventien − 10 =

error: Content is protected !!