DO | ZOETE AARDAPPEL MEETS SPINAZIE

DO | ZOETE AARDAPPEL MEETS SPINAZIE

Vandaag weer een blog om van te smullen! Zoals jullie wellicht weten ben ik dol op groenten, variërend van courgette, spruitjes, bonen en met stip boven aan spinazie! Deze groente kun je dan ook echt op zoveel manieren gebruiken. Door de weeks neem ik het mee als een salade met een lekker gekookt eitje en een yoghurtdressing. Of ik bak een heerlijke omelet met (heel veel) spinazie erin. Super simpel maar erg gezond. Maar ook als hoofdgerecht is spinazie een echte winner! Zo ben ik fan van ovenschotels, ideaal als je hier meerder keren van kunt eten. Nu is het een “issue” om spinazie voor een tweede keer op te warmen maar dit is al jaren achterhaald. Na het bereiden van het gerecht moet je het goed aflaten koelen en dan in de koelkast zetten. Zo voorkom je dat de schadelijke stof als nitriet gaat groeien.

Onlangs maakte ik een heerlijk gerecht, ovenschotel met zoete aardappel én spinazie. OMG 2 overheerlijke groenten bij elkaar, kan niet beter! om ook jou mee te laten smullen leg ik jou het recept uit. We beginnen bij de boodschappen, want wat hebben we allemaal nodig?

4 zoete aardappelen, 500 gram spinazie, 4 eieren, geraspte kaas,olijfolie, mozzarella of geitenkaas, knoflook en een ui. Verder heb je een grote ovenschaal nodig en een mes met snijplank.

Was de zoete aardappelen eerst goed af, snijd deze vervolgens in dunne schijfjes. Deze schijfjes leg je in een ingevette ovenschaal helemaal vol. Overlap steeds net iets de schijfjes over elkaar heen. Zorg ervoor dat je ook de zijkanten bedekt met de aardappelschijfjes. Zet de schaal even zo’n 15 minuutjes in de oven op 200 graden.

Snipper de ui en doe dezen een pan. Fruit deze aan en pers hierboven een knoflookteentje uit. Voeg nu langzaam de spinazie erbij, laat dit goed slinken. Klop de 4 eieren los met de kaas en een snuf peper en zout. Ik zelf voeg eigenlijk nooit extra zout toe. Vervolgens giet je het spinaziemengels in de schaal met aansluitend het ei mengsel. Strooi er wat geraspte kaas over en zet het geheel in de oven. Na 40 minuutjes is de ovenschotel klaar en kun je genieten van een heerlijk gerecht!!! Bon appetit!

www.itsafoodlife.nl

Leave a Reply

vijftien + negen =

error: Content is protected !!