DO | ZO RUIM JE EFFICIËNT OP

DO | ZO RUIM JE EFFICIËNT OP

Heel langzaam worden de dagen weer langer, de vogeltjes beginnen te fluiten en de lentekriebels hangen in de lucht. Ik krijg meteen zin om mijn huis helemaal een make-over te geven. Alleen heb ik in de winter mijn huis iets minder goed opgeruimd dan ik zou willen. Het is tijd voor een frisse schoonmaak, maar hoe doe je dat op een goede manier? Soms verdwaal je in het opruimen. Maar ik geef je mijn tips: zo ruim je efficiënt op!

MAAK TIJD VRIJ

Bijna niemand denkt spontaan, nu ga ik eens lekker opruimen. Kijk goed in je agenda en maak tijd vrij om een avondje te gaan opruimen. Dit hoeft niet heel lang te zijn, het kan ook een uurtje zijn. Misschien kun je hulp inschakelen door een vriendin of je partner te vragen. Vertel ze hoe lang je wilt gaan opruimen en wat het doel is. Zo raak jij niet overweldigd door alle rommel en zij ook niet. Je wilt niet de hele avond zitten poetsen samen.

BEGIN STAPJE VOOR STAPJE

Je moet niet meteen het hele huis willen aanpakken. Begin klein en kies bijvoorbeeld een kamer, een hoekje of een kast. Ook zo blijf je efficiënt en heb je een bepaald einddoel. Je kunt zelfs een planning maken als je dat nodig hebt voor houvast. Hierdoor weet je precies wat je gaat opruimen, hoe lang je daarvoor hebt en dat je daarna ook klaar bent.

Ik ben wel eens begonnen met mijn slaapkamer, maar dan had ik alle rommel op mijn bed gelegd. Toen had ik wel heel mooi mijn kast opgeruimd, alleen toen ik dacht YES ik ben klaar, was ik toch even de pineut. Ik kon niet meer op mijn bed liggen. Dat resulteerde in een verplaatssessie: van mijn bed naar de grond. De volgende dag mocht ik weer aan de slag met al die rommel. Niet efficiënt dus!

ZORG DAT JE ALLES IN HUIS HEBT

Als je eenmaal langer op jezelf woont heb je vaak wel alle schoonmaakspullen in huis. Maar toch heb ik nog vaak dat iets plotseling op is of dat ik iets kwijt ben. Als je het goed wilt aanpakken, zorg dan dat je de juiste producten in huis hebt. Ga eventueel eerst naar de Action zodat je helemaal voorbereid bent op je klus. Zo verspil je ook geen tijd om nog even snel naar de winkel te moeten. Je bent dus eerder klaar!

MINIMALISME IS THE KEY

Bij het opruimen zijn we toch vaak geneigd om dezelfde spullen te houden. We geven ze alleen een ander plekje of doen het in een doos. Bedenk bij jezelf of je dit nu echt nodig hebt? Ga je het missen als je het wegdoet? Dingen met sentimentele waarde zijn het aller moeilijkst, maar probeer het te minderen. Minimalisme is the key tot een opgeruimd huis. Een stapeltje hier en daar geeft alsnog een rommelige indruk. Probeer dingen weg te doen die je niet meer gebruikt. Het zal je zo veel opleveren!

Zo, hopelijk kun jij nu ook efficiënt opruimen, zodat je huisje straks helemaal klaar is voor alle frisse kleuren en bloemen van de lente!

Eline

Leave a Reply

5 − twee =

error: Content is protected !!