DO | VAN STERIEL KAMERTJE NAAR GEZELLIGE LOGEERKAMER

DO | VAN STERIEL KAMERTJE NAAR GEZELLIGE LOGEERKAMER

Ik heb de twee liefste neefjes van (bijna!) 1 en 2,5 jaar die regelmatig langskomen. Spelen met oude speelgoedauto’s van mijn vriend of lekker Pip de Muis op Netflix kijken. Maar als je het een beetje gezellig wil houden met twee van die kleintjes, dan is het wel handig om ze af en toe een dutje te laten doen. Hoe vaker ze hier even sliepen, hoe schuldiger ik me voelde over die steriel witte kamer met alleen een bed. Het is écht geen gezellige logeerkamer. Tijd voor een low-budget make-over dus!

Waarom niet all the way met een behangetje, een lik verf en lijsten aan de muur? Twee redenen: het geld groeit me niet op de rug (haha! I wish!) en we hebben ons hele huis een halfjaar geleden strak laten stuccen. We vinden het dus enorm zonde om nu gaten in de muren te boren die over een paar jaar misschien helemaal niet nodig zijn (want misschien krijgt de logeerkamer dan wel een ander doel, haha). Ik heb er dus voor gekozen om de kamer leuk aan te kleden met dingen die ik nog had liggen en eigenlijk niet echt gebruikte. Zo hebben die spulletjes toch een plekje gekregen én is de kamer een stuk gezelliger.

De keywords voor deze kamer zijn licht, jungle en kids- én adultproof. Ik wil namelijk dat de kamer met een paar kleine aanpassingen ook leuk is voor vriendinnetjes die na een avond wijntjes drinken blijven slapen.

Ik weet niet meer waar alles vandaan komt, maar een aantal nog wel:

Dekbedovertrek – HEMA, groene kussensloop – H&M Home, vloerkleed Ådum – IKEA, lampje – HEMA, boomstammetjes – DIY, posters – Pinterest en DIY, robot – Areaware Cubebot.

Ik ben héél blij met hoe het geworden is. De planten en posters die ik met washitape aan de muur gehangen heb, maken echt het verschil vind ik. Het voegt echt kleur en gezelligheid toe. Ik vind het ook zo leuk om te zien dat je helemaal niet zoveel nieuwe (of dure!) dingen hoeft te kopen om het gezellig te maken. Een poster print je tegenwoordig even uit en een kussentje heb je altijd wel over, toch? Maar ja, fijn dat ik er blij mee ben, nu mijn logees nog, haha. Ik kan niet wachten om het ze te laten zien!

Liefs, Sanne

Leave a Reply

negentien − acht =

error: Content is protected !!