DO | VAKANTIEFOTO’S OP INSTAGRAM

We zijn er dol op! Foto’s maken, al spreek ik dan even zeker voor mijzelf. Maar ook als ik om mij heen kijk zijn er veel mensen met fotografie bezig, en ook op Instagram natuurlijk. Daar volg ik dagelijks mensen die mij en anderen steeds weer weten te inspireren met zijn of haar foto’s.

Nu maak je over het algemeen natuurlijk thuis de foto’s die je deelt op Instagram om zo je interieur te laten zien. Nu in de zomerperiode gaan de foto’s ook steeds vaker buiten genomen worden. Superleuk! Want zo krijg je niet alleen inspiratie van het interieur, maar ook van de tuin. En omdat het zomer is, gaan we met z’n allen ook op vakantie. En hoe leuk is het om ook hier mooie foto’s te maken voor oa je Instagram! Maar het is niet altijd even makkelijk om een goede foto buiten te maken. Je hebt te maken met heel ander licht, dan dat je binnen hebt. Dus waar let je eigenlijk op? Hier een aantal tips.

Licht

Let op waar je de foto wilt nemen. Is het ergens midden in een stad, of juist op een zon overgoten strand? Zorg er altijd voor dat je niet direct in de zon staat te kijken. Je zult zien dat je foto’s er wat donker uit gaan zien. Dit omdat de focus van de lens overbelicht wordt als ware. Mits je over een mega fancy camera beschikt met een perfecte lens … Maar als ‘hobby’ fotograaf heb ik ‘maar’ een Nikon met 1 lens. Anyway … kijk ook goed naar het object of je het mooi scherp krijgt. Zoja? dan letten we op het volgende ..

De juiste hoek

Zodra we de juiste belichting te pakken hebben is het ook van belang om te kijken naar hoé je staat voor het object wat je wilt fotograferen. Is het maar 1 bepaald item, of juist een gehele tuin of groep? Kies de mooiste hoek die je wilt uitlichten. zak eens door de knieën, of ga op de grond liggen. Door te spelen met verschillende houdingen zul je zien dat je foto’s spannender worden. Niet alleen maar standaard van voren, maar juist net even anders. Dit kan zeker ten goede komen voor een mooi eindresultaat.

Kies de juiste stijl

Wanneer je wilt dat de foto’s die je buiten of op vakantie neemt bij jouw stijl passen, let dan goed op! Heb je veel wit in je interieur, laat dit dan ook terug komen in de foto’s. Of heb je juist veel groene details? Ga opzoek naar mooie planten! Beide heb ik gedaan tijdens mijn laatste vakantie. Ik schoot een paar foto’s op een binnenpleintje van onze B&B met een lichte achtergrond. Hier staan oa planten voor, die dus ook zeker terug te zien zijn mijn interieur. Doordat je dezelfde stijl aanhoud, kunnen ze perfect op Instagram. Zo zullen ze niet mega opvallen, maar kun je wél je volgers inspireren met mooie plekken in het buitenland of in je eigen tuin.

Maak jij wel eens foto’s van buiten? En gebruik jij deze dan ook voor je Instagram?

Leave a Reply

twaalf − 3 =

error: Content is protected !!