DO | TWEEDE KANS

Geef jij je accessoires wel eens een tweede kans? Met veel spullen heb je toch dat je er na een tijdje op uitgekeken raakt. Of als het gebruiksvoorwerpen zijn dat ze wat versleten raken. Gooi of geef je ze dan weg? Misschien vind je dat net als ik soms zonde en wil je het begrip duurzaamheid ook thuis toepassen. Met een creatieve blik kun je op die manier je oude spullen een tweede leven in huis of tuin geven.

Dat heb ik niet van een vreemde. Mijn moeder gaf de rieten hondenmand vroeger al een likje verf zodat die beter bij het moderne jaren 80 interieur paste, stoelen en banken werden opnieuw bekleed en in plaats van nieuwe bloempotten kopen werden oude geschilderd. Dit heeft wel één nadeel; mijn moeder is zó handig dat ik sommige dingen –zoals naaien– nooit heb geleerd maar haar het klusje altijd toespeel. Gelukkig doet ze dat nog steeds met liefde dus ik ga regelmatig met nieuwe ideeën naar haar toe.   

Opknapper
Zoals laatst met mijn strandstoelen. Ze zien zo lekker zomers uit in de tuin en een makkelijke extra zitplek die met slecht weer weinig bergruimte nodig heeft. Maar… ze hadden te lang in een vochtige berging gestaan en dus had de lichte stof zwarte spikkels gekregen. Dat dacht ik eerst nog handig op te lossen met antraciete textielverf. Dat hielp helaas maar kort want het werd erg snel vaal in de zon. Maar het frame is zo stevig dat ik ze toch niet kon weg doen. En nu zijn ze, dankzij mijn moeder, weer helemaal geüpgrade met de gestreepte stof van de markt.

Niets wordt iets
Afgelopen najaar maakte ik tv tafels voor de meidenkamers. De stukken plank die over bleven stonden in de berging onder het motto “weggooien kan altijd nog”. Toen ik dit voorjaar ook een snufje roze aan de keuken wilde toevoegen én wat foto’s wilde ophangen, werden 1+1 samen 3. De lange plank werd erbij gehaald, roze geschilderd én beplakt met foto’s. Tadaaa, ons nieuwe meubelstuk!

Niet weggooien
En soms is iets juist mooi als de inhoud op is. Zo hou ik sinds kort wijnflessen met een mooie vorm en etiket uit de glasbak. Ze staan zo al hartstikke leuk en zomers en met een paar kaarsen er in heb ik in no time weer een leuke nieuwe eyecatcher op tafel. Ook leuk is ze zwart verven met schoolbordenverf, dan kun je ze voorzien van tekst of tekening. Dus als je de komende weken een buurtbarbecue hebt, denk dan eens aan deze goedkope manier om het leuk aan te kleden.

Ik ben zo benieuwd welke spullen jullie ooit hebben omgetoverd. Laat je het weten in een reactie?

Liefs, Claudia / @theinteriorfeed

You need to add a widget, row, or prebuilt layout before you’ll see anything here. 🙂

Leave a Reply

twee × een =

error: Content is protected !!