DO | START EEN BULLET JOURNALDO | START EEN BULLET JOURNAL

Steeds vaker hoor ik mensen zeggen dat ze een bullet journal bijhouden. Ieder om zijn eigen redenen en op z’n eigen manier.  Het leek me nogal veel werk en misschien een beetje overbodig omdat er al een kalender op het memobord thuis in de keuken hangt en ik een agenda bijhoud in mijn telefoon. En lijstjes. Heel veel lijstjes. Lijstjes over de boodschappen vooral, maar ook to do-lijstjes (hele lange!). Super handig om dit alles bij elkaar in een boekje of schriftje bij te gaan houden. Een agenda 2.0 zeg maar, maar dan niet alleen voor je dagelijkse of wekelijkse agenda. Het is een agenda, dagboek en to do-lijst in één. Super handig! En heel leuk. Alsof ik terug in de tijd ging, dat gevoel wat je aan het begin van je schooljaar had met je nieuwe school agenda.

Hoe begin je nu een bullet journal? Bedenk voor jezelf wat je er allemaal in wilt gaan bijhouden, zo weet je hoe groot/dik je journal moet zijn. Er zijn ook al complete bullet journals te koop in de winkel. Deze zijn helemaal klaar voor gebruik. Maar het leukste is natuurlijk om hem helemaal naar jou wens en smaak in te delen.

Flow magazine

Je kiest je eigen indeling en jou favoriete doelen en lijsten om bij te houden. Buiten je agenda om zou je bijv kunnen kiezen voor een boodschappenlijst, weekmenu, hoeveel je beweegt, wat je eet en drinkt of films die je nog graag wilt zien. Wat je maar wilt. Wanneer ik er tijd voor heb, doodle ik er leuke versiersels om heen. Op IG en pinterest zijn genoeg inspirerende voorbeelden te vinden over hoe je dit kunt doen. Een super fijne bezigheid vind ik het, en wat ik het allerfijnste vind aan lijstjes bij houden; is het afvinken wanneer ik iets voltooid heb. Dit geeft mij overzicht en wat meer structuur. Ook hiervoor gebruik ik leuke vinkjes. Zoals rondjes, hartjes of bloemetjes. Maar wanneer je niet van frutsels houd, kun je het natuurlijk ook helemaal basic houden. Het is helemaal aan jou.

Flow magazine

Veel plezier met het maken van jou bullet journal!

Leave a Reply

twee × 3 =

error: Content is protected !!