DO | OP DE DUTCH DESIGN WEEK 2017

DO | OP DE DUTCH DESIGN WEEK 2017

Afgelopen donderdag bracht ik een bezoek aan Eindhoven, waar Dutch Design Week 2017 al enkele dagen in volle gang was. Dit designevenement vindt ieder jaar plaats in oktober en duurt negen dagen. Ruim 2500 designers tonen hun werk en concepten aan het publiek, verspreid over zo’n 100 locaties in de stad. De focus ligt hierbij op de toekomst en dan met name op jong talent. Ik heb dan ook verschillende ‘Graduation Shows’ bekeken van bijvoorbeeld Artez, Academie Artemis en Design Academie Eindhoven. Hier heb ik geprobeerd verschillende ontwerpen vast te leggen die mij aanspreken en inspireren. Deze inspiratie kun je ook weer doorzetten in je eigen interieur. Kijk je mee?

PLANTENREKKEN
 Planthanger

Deze prachtige minimalistische rekken zijn ontworpen door Femke de Witte en spraken mij erg aan door hun moderne uitstraling. Het is een multifunctioneel design dat ik zo in mijn eigen huis zou willen zetten. Daarnaast denk ik dat mijn vriend ze ook zou kunnen waarderen door het stalen frame, wat de rekken een stoere touch geeft.

KLOKKEN VAN MOSMos klokjes

Deze klokjes zijn van Noktuku en bevatten echt mos dat zo geprepareerd is, dat je ze geen water meer hoeft te geven. Ik vind ze ontzettend mooi en bijzonder, omdat je de natuur letterlijk naar binnen haalt op deze manier.

SCHOONHEID VAN OESTERSCHELPEN
Schelpensteen

Om in de natuur sferen te blijven: Marjolein Stappers gebruikte oesterschelpen als uitgangspunt voor haar ontwerp. Ze vond het zonde dat deze mooie schelpen weggegooid worden, nadat de oester is genuttigd in een restaurant en besloot de schelpen een nieuwe bestemming te geven. Dit resulteerde in een soort marmerachtige stenen, echt prachtig!

POP OF COLOR

Lampen en vazen

Hoe tof zijn deze kleurrijke vazen en lampen. Echte eyecatchers voor in je interieur. Dit inspireert mij om zelf ook hier en daar een pop of color toe te voegen in huis. Zo’n accessoire kan het geheel net even breken.

GRAFISCHE PRINTGrafische print

Deze prints kwam ik tegen in de winkel Hutspot. Persoonlijk ben ik een grote fan van grafische prints en ik vind de kleurencombinatie van deze print dan ook heel erg mooi. Misschien niet midden in de woonkamer, maar wel tof om bijvoorbeeld de hal mee op te leuken.

Erlenmeyer lamp
Erlemeijer lampen

Weet je nog bij Scheikunde? Zo’n erlenmeyer kun je blijkbaar ook gebruiken als lamp. Ik was dan ook op slag verliefd toen ik deze lamp zag hangen bij Hutspot. Op het eerste gezicht heb je niet meteen door waar ‘ie van gemaakt is, maar wauw, heel origineel!

FLESSENKUNSTFlessen

Waarom dit zo mijn aandacht trok, weet ik eigenlijk niet. Misschien is het juist de simpliciteit die het ‘m doet. Ik denk dat het best heel gaaf staat om een aantal van dit soort flessen te vullen met zand, water en olie en deze op een kast, plank of vensterbank te plaatsen.

TEXTUURStructuur

Tot slot deze bijzondere texturen, die mij inspireren om bijvoorbeeld een muur te schilderen in een bijzonder patroon. Maar als een muur te heftig is, kun je het misschien ook terug laten komen in een mooi kussen of plaid. Vooral de kleurencombinatie van de rechterkant vind ik prachtig: kobalt is zo’n krachtige kleur.

De Dutch Design Week is een groot evenement waar je eigenlijk meerdere dagen voor uit zou moeten trekken. Er is zoveel te zien dat er altijd wel iets tussen zit dat jou inspireert of aanspreekt. Ik vind het leuk om deze inspiratie om te zetten in concrete plannen voor ons nieuwe huis en juist met ideeën te komen die niet zo vanzelfsprekend zijn. Welk ontwerp spreekt jou het meeste aan?

Leave a Reply

drie × 4 =

error: Content is protected !!