DO | MAAK KENNIS MET K’WILLEM IN HUIS

DO | MAAK KENNIS MET K’WILLEM IN HUIS

Een tijdje terug was ik aanwezig bij een opening van Zuiver bij Seiger wonen. Hier sprak Esther van K’willem in huis over haar prachtige bedrijf. Ik dacht hier wil ik meer van weten! En zo ontstond deze leuke samenwerking. Ik zette een aantal prachtige items op de foto en je leest een leuk interview met Esther.

Om te beginnen met het mooiste item, vind ik dan … De wandkaars! Echt een plaatje, ik wist direct waar deze moest hangen. De hal had alleen nog maar saaie muren dus met deze wandkaars word het al een stukje gezelliger. Door de kaars voor de deur te hangen zien we ‘avonds het gezellige licht van de kaars. Doordat deze wandkaars wit is valt hij mooi weg tegen de witte muur. Dit zorgt ervoor dat het een heel subtiel en zacht object is. Door het koord en nonchalante vorm is hij uniek!

Naast deze wandkaars heeft K’willem in huis ook een kaarsenstandaard in de collectie. Deze staat op ‘hoge poot” en lijkt scheef maar uiteindelijk staat de kaars er kaarsrecht bovenop. Ze zijn er in meerdere hoogtes zodat je een mooie opstelling kunt maken. Dit zijn ook mooie kandelaren richting de feestdagen op de tafel, vensterbank of op de kast.

Een nieuwe fruitschaal nodig? Dan is hier een originele en een échte beauty. Door zijn minimalistische en strakke look past hij in elk interieur. Ook leuk om een verzameling van noten, fruit, uien, pompoenen enzovoort op te leggen. Maar ook als je er ruimte voor hebt kun je hem in de badkamer neerzetten en daar mooie zeepjes en creme’s op leggen.

Wie zit er nu achter K’willem in huis? ” Ik ben Esther Bakker, 48 jaar en geboren en getogen in Soest. Ik woon samen met Peter en wij hebben een dertienjarige zoon Seb. Van kinds af aan ben ik al bezig met mode en interieur.

Ik heb een mode-opleiding gevolgd , een jaar in Parijs gewoond en jaren lang in de modebranche gewerkt, van verkoop tot inkoop , visual merchandise tot vertegenwoordigster van een div kledingmerken. De laatste jaren ben ik opzichter van de bouw geweest en wel van ons eigen huis. We hebben een oud jaren ’70 bungalow gekocht nabij de bossen en duinen van Soest, een fantastische plek! Een fantastisch project waarbij ik heel veel geleerd heb over kleuren vormgeving en alles wat er bij een nieuw huis komt kijken.

Ik ben een enthousiaste vrouw die van aanpakken weet, die mega verbouwing en het organiseren van alles eromheen was echt op mijn lijf geschreven ! Het is inmiddels bijna twee jaar geleden en we genieten elke dag van ons huis. Als ik niet met K’willem in huis bezig ben wandel ik graag, ik doe aan bootcamp en heb een stel fijne vriendinnen waar mee op pad ga. Thuis is het heerlijk toeven met vrienden bij de haard en een goed glas wijn.

Zij blij, wij blij!

Mijn ouders en mijn oudere zus wonen in het dorp en wij hebben bijna dagelijks contact. Vooral mijn vader Willem zie en spreek ik erg vaak, hij werkt als vrijwilliger bij Kwilleminhuis en gaat elke dag met een brede glimlach aan de slag in het atelier om objecten te lassen. Ik probeer hem zoveel mogelijk te helpen, want het is zo fijn om aan het werk te zijn met z’n tweetjes. Momenteel hebben we een bedrijf gevonden waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen hun talenten te ontdekken. Dit bedrijf is een soort sociale werkplaats en de jongens die daar werken vinden het erg leuk om kandelaars en andere objecten te lassen. Zij blij, wij blij!”

Wat is er nu precies te koop bij K’willem in huis? Ze verkopen woonobjecten van rond ijzer en rest ijzer. Het ronde ijzer kopen ze in (ijzer van 6,8,14 mm). Verder kunnen ze bij een lokaal bedrijf restanten ijzer ophalen, na het wegen geven zij hier een vergoeding voor.

Toevallig houden zij vaak ronde schijven over, in verschillende maten, doorsnede 17 mm of 22 mm of 25 mm, de  diktes kunnen ook wisselen. Door deze vorm  kwamen zij zelf op bepaalde ideeën, en daar houden ze van, dat er iets ontstaat doordat je een vorm ziet.

De  woonobjecten kunnen functioneel zijn maar ook als sierobject  neergezet worden. Alle items worden voorzien van een poedercoat laag, in de collectie hebben ze momenteel 8 kleuren waar de klant uit kan kiezen. De objecten zijn verfijnd, simpel sober en stoer.

Op een dag zei ik; Pa we gaan beginnen!

Hoe ben je gestart met het bedrijf? “Het starten van de onderneming is heel natuurlijk gegaan. Mijn vader maakte in zijn atelier altijd al vuurkorfen en tuinhekjes voor vrienden en familieleden. Hij is nu 78 jaar en is al sinds zijn 50ste thuis. Op die leeftijd kreeg hij een hersen infarct en sindsdien is zijn rechterzijde verlamd. Gelukkig kan hij best wel veel maar het gevoel is nooit helemaal teruggekomen. Hij is een doorzetter, wil niet stil zitten en begon met lassen van kleine dingen. Dit groeide uit en hij had er plezier in. De ideeën die ik had ,ook voor in ons huis, liet ik uitvoeren door mijn vader en de ideeën bleven maar komen!

kwilleminhuis

Ik begon hem te helpen, trok mijn oude kloffie aan, heb leren lassen en we stonden opeens meerdere dagen in de week zij aan zij aan de werkbank. Het was leuk, we werkten mijn ontwerpen uit en soms ging dat goed maar soms moesten we er nog het een en ander aan sleutelen. Maar er ontstonden leuke objecten. Op een dag zei ik; Pa we gaan beginnen! Ik wilde het bedrijf naar mijn vader noemen omdat ik zo trots op hem ben, en kijk Kwilleminhuis. Ergens in september 2015 begonnen met bedenken en maken van objecten en 1 okt 2016 echt begonnen! We hebben er erg veel plezier in!”

De klant die zij voor ogen hebben is tussen de 30 en 75 jaar. Houden van interieur, reizen, geld uitgeven aan mooie kleding, fijne vakanties én gezond eten. Maar ook de klant waar zij zich op richten heeft een oog voor kunst en vind de oorsprong en het verhaal achter een item belangrijk. Zoeken naar iets “unieks”!

De wens van Esther is dat hun verhaal verteld wordt in de meest bijzondere winkels in Nederland en in de toekomst België, Duitsland en de Scandinavische landen. De winkels kiezen met zorg hun merken en collecties uit, houden van bijzondere items en vertellen graag aan hun klanten de achtergrond van het object / merk.Het  idee is om steeds op zoek te gaan naar dit type winkel, liefst in elke grote stad 1 maar vooral goed verspreid door het hele land.

“De ontwerpen die net bedacht zijn zou ik graag zelf willen maken en ontdekken tijdens het maken en lassen samen met  mijn vader. Het liefst willen wij alleen met mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt, zij vinden het prachtig een totaal object te maken. De combi van rest ijzer en de makers die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben maakt ons object uniek en bijzonder en dat willen wij dolgraag zo houden. Elk object moet uniek blijven, de lasnaden mag je zien. Het imperfecte maakt het juist bijzonder.’

Wat is jouw favoriete item? ” De  kandelaars en de grote vaas. De kandelaars vind ik zelf zo mooi omdat ze grillig zijn, alsof ze getekend zijn. Elke kandelaar is anders, de dunne, de ronde en de kandelaar. Ze kunnen in de mix maar ook een enkele vind ik nog steeds prachtig. Het liefst in de kleur zijdegrijs, dat is mijn favoriet. De grote vaas vind ik door zijn eenvoud zo mooi. k houd van het lijnenspel en van een statement! Met de grote vaas heb je echt iets in huis, gewoon zo, zonder iets erin of juist per seizoen een ander soort tak, daar kan ik zo van genieten.”

Ben jij nu hélemaal fan van K’willem in huis en heb je zin om ook iets moois, unieks en bijzonders te kopen? Neem een kijkje op hun website www.kwilleminhuis.nl

Ook kun je ze volgen op Instagram en Facebook!

Wil je Esther in het echt zien? Tijdens de aankomende ShowUP 3+4 febr zijn zij wederom vertegenwoordigd en kun je een gezellig bezoekje komen doen! Heb je nog een vraag of opmerking aan Esther? Mail of bel dan eventjes …  info@kwilleminhuis.nl 06 303 78 182

Leave a Reply

7 + dertien =

error: Content is protected !!