DO | MAAK JE HUIS LENTE KLAAR

DO | MAAK JE HUIS LENTE KLAAR

De kou is nu hopelijk toch echt weg en de lente begint heel langzaam tevoorschijn te komen. De eerste krokussen heb ik al gespot en ik kan niet wachten tot het zonnetje echt gaat schijnen. Nu is je huis misschien nog in winterstand, maar ik heb de tips om je huis helemaal lente klaar te maken!

Oude zooi weg

Opruimen die handel. In mijn vorige gastblog gaf ik je al tips om efficiënt op te ruimen, dus ga dat nu eens doen! Wat heb je afgelopen herfst en winter niet meer gebruikt? Heb je dat echt nodig? Hoe minder spullen je hebt, hoe fijner het is. Je hebt opeens zo veel ruimte in je kast. Dat kun je dan weer beter opvullen met nieuwe items waar je echt waarde aan hecht. Die oude zooi moet gewoon echt een keer weg.

Haal het frisse in huis

Begin met een bos bloemen op tafel en een nieuw plantje. Iedereen wordt vrolijk van groen, dus jij ook. Tegenwoordig hoef je niet eens meer een bos bloemen aan te schaffen, een mooi blad zoals van een Monstera plant is ook super hip. Je zal vast wel een mooi blad ergens mogen afknippen. 

Geur is heel belangrijk voor je gevoel, dus vervang die winterse kaneelgeuren voor iets fris zoals lavendel. Haal geurstokjes voor in je slaapkamer en gezellige kaarsjes voor in de woonkamer. De avonden zijn toch nog wel donker, dus dan is dit juist heel gezellig.

Iets wat ik heel fijn vind is een nieuwe wasverzachter uitzoeken. Een nieuwe geur, zodat ik hem extra goed ruik. Niets is fijner dan een schoon bedje dat heerlijk ruikt. Dan ga ik echt met een heel gelukkig gevoel slapen.

Nieuwe kleuren

Nu hoef je niet meteen je hele muur te schilderen, maar denk eens aan een nieuw dekbed. Die kun je dan meteen lekker wassen met je wasverzachter. Maak ook een andere kussensloop. Kies voor vrolijke kleuren, zoals geel of roze. Pastel doet het altijd heel erg goed in de lente. In je keuken kan het super simpel zijn door een setje nieuwe handdoeken en vaatdoeken te kopen. Het is maar een klein accent, maar kan toch heel veel verschil maken.

Gooi die ramen open

Als laatst is het vooral heel lekker om je raam even open te gooien. Het vriest niet meer meteen binnen en zo adem je de heerlijke lentelucht in. Ook kun je de vogeltjes dan beter horen fluiten in de ochtend. Dat maakt me altijd meteen heel vrolijk.

Oh ik kan echt niet wachten tot het weer lekker warm is, zodat ik weer zonder jas naar buiten kan, op mijn vensterbank kan ontbijten en ’s avonds weer in het park kan wandelen. Lente waar ben je?

Liefs,
Eline

 

Leave a Reply

4 × drie =

error: Content is protected !!