DO | MAAK JE EIGEN VARIANT VAN DE KERSTBOOM

DO | MAAK JE EIGEN VARIANT VAN DE KERSTBOOM

Kerst! Een tijd van gezelligheid, lekker knus binnen en de tijd om weer helemaal los te gaan met kerstversiering. Alleen zit ik met het probleem dat wij sinds kort 2 kittens in huis hebben. Ik hou van kerstbomen, maar zie dit al helemaal fout gaan. Het zou een speelparadijs voor die kleintjes zijn, maar de kerstboom zou het niet overleven. In mijn zoektocht naar een alternatief kwam ik hele mooie doeken & posters tegen. Maar mijn bezwaar hierop is dat ik het zonde vind om voor die paar weken gaten in mijn muur te boren. Hier heb ik geen oplossing op gevonden. Dus ik ben zelf aan de slag gegaan. Ik neem je mee in mijn creatieve uitspatting en ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Benodigdheden:
– grote plank (afmeting 200 cm x 60 cm)
– witte verf
– zwarte verf
– penseel
– lak rolletje
– verfbakje
– schuurpapier
– rolmaat
– potloof
– water

De plank heb ik gekocht bij Karwei en daar op maat laten zagen. Dat kan als je een klantenpasje hebt gewoon gratis. De restjes mag je mee naar huis nemen. Daar heb ik ook iets tofs van gemaakt, maar dat misschien later op de blog. 😉

We beginnen met het schuren van de plank. Er zaten bij mij best wat ruwe randjes en ik had dan ook na 5 minuten een splinter. (Gelukkig ben ik een held getrouwd, wat ik kan zo niet tegen zulke dingen.) Maar anyway, als de plank geschuurd is kun je ervoor kiezen om er een whitewash overheen te doen. Ik was dit eerst niet van plan, maar toen ik de plank tegen de muur zag vond ik hem veels te geel. Voor de whitewash hoef je echt geen duur potje te kopen. Menig schilder zal mij waarschijnlijk uitlachen, maar ik heb witte latex gemengd met water. Hierdoor is de latex niet dekkend en zie je nog wel de mooie houtnerf. Het is even kliederen, maar werkt prima. Als dit droog is (duurde bij mij ongeveer 10 min.) kun je gaan starten met het tekenen van de boom. Ik deed dit met potlood, maar dit was te dun voor een goede foto. Zie de foto voor de afmetingen die ik gebruikt heb.

 Als je tevreden bent over het ontwerp kun je hem over gaan schilderen met verf. Ik heb voor zwarte verf gekozen, maar je kunt natuurlijk elk ander kleurtje kiezen. Als je hiermee klaar bent,  is het aan jou hoe je hem afmaakt! Voor deze blog wil ik je 2 varianten laten zien. Je kunt de kerstboom namelijk zo laten. Je hebt dan alleen de contouren, maar je kunt er ook voor kiezen om de hele boom in te vullen met verf.

Zelf vind ik de zwart ingevulde versie het mooist. Dit geeft net iets meer pit. Ik ga hem zo laten, maar je kunt er nog mooie versiersels inhangen. Ik heb hiervoor geshopt bij de Hema en de Xenos. Daar heb ik hele mooie ‘platte’ kerstballen gevonden. Daarnaast vind ik kerstkaartjes soms zo mooi, dat ik vind dat je die ook prima in de kerstboom kunnen. Ik heb overigens alles vast geplakt met washi-tape. Bij de Hema vind je nu allemaal kerst varianten, die er dus prima bij passen. Je kunt dus alles wat jij mooi vindt in de boom hangen of net als ik voor een ‘lege’ boom gaan. Het leuke is, dat als je niet kan kiezen, je gewoon elke dag kan wisselen! Het kost namelijk bijna geen tijd (& geen naalden op de grond) om de boom opnieuw in te richten. Ik ben heel benieuwd hoe jij deze boom zou inrichten en of jij deze DIY ook gaat proberen! Laat het me weten! Succes! Liefs. X

 

Leave a Reply

veertien − 10 =

error: Content is protected !!