DO | CREATIEVE HERFST

DO | CREATIEVE HERFST

HOORAY! De herfst vakantie gaat morgen voor vele van start. Tijd om lekkere taarten en andere baksels te maken met je kids of gewoon voor jezelf, of heerlijk knutselen. In de herfstvakantie draait het allemaal om gezelligheid.. Ga eens een lekkere wandeling maken in het bos en verzamelen herfstitems als bladeren of kastanjes.. Om je een paar leuke ideeën te geven wat je kunt gaan doen heb ik een paar dingen voor je op een rijtje gezet. Met of zonder kids!

Herfstknutsels

Bladeren zijn er nu in overvloed, hier kun je van alles mee doen. Spuit ze bijvoorbeeld is in een hippe kleur als goud of koper, hier kun je een mooie slinger of mobile mee maken.

Wat heb je hier voor nodig : bladeren, spuitbus, tak, touw & een schaar.

curbly.com

Spuit de bladeren in de kleur en laat ze even goed opdrogen. Rij nu met het touw voorzichtig door het blad en maak het zolang als jij hem wilt. Bij de mobile maak je een blad (met steeltje)  aan een touw en knoop je het touw vast aan de tak. Dit herhaal je tot je het gewenste effect hebt gecreëerd.

Ook kun je met eikels een leuk effect creëren, dit doe je door glitters! Dit is super leuk om in herfststukjes van je kids te doen.. Smeer de eikels in met lijm (behalve het hoedje) en doop deze in de glitters. Laat deze goed drogen en glam it is!

curbly.com
Etsy.com

 

Ook pompoenen zie je nu overal, naast dat je hier super lekkere recepten mee kunt maken kun je er ook op een creatieve manier mee aan de slag. Het uithollen van de pompoen is een beetje standaard vind je niet, maar wat dacht je ervan om hem te stylisch te pimpen? Zo kun je hem ergens leuk neerzetten, buiten of binnen.

Geen zin om te verven? Gebruik dan washitape, knip deze in kleine strookjes en plak deze op de pompoen. Je kunt natuurlijk hier je eigen draai en creativiteit aan geven ..

themerrythougt.com
blog.potterybarn.com
homeyohmy.com

Als laatste de dennenappels .. houd deze simpel. Je zou ze een gouden touch kunnen geven door ze te spuiten aan de buitenkant, of beplak de dennenappel met een velletje “bladgoud”. Deze zijn te koop in de DIY zaken. Bevestig een oogje in de dennenappel in rijd hier het touw doorheen, voilà!

Zo zie je dat je met weinig erg leuke dingen kunt maken. Fijne creatieve herfstvakantie!

simonton.com
thesweetestoccasion.com
thesweetestoccasion.com

Leave a Reply

elf + 17 =

error: Content is protected !!