DO | HAPPY NEW HOME

Heerlijk die feestdagen .. je bereid je al even voor door het huis gezellig te maken. De boom word van zolder gehaald of uit het bos. We doen ons best om deze dan zo mooi mogelijk aan te kleden. Naast de boom versieren we het huis met meer kaarsen, lampjes en ander “kerstgezelligheid”.

Na de kerstdagen zijn we meestal al wel een beetje klaar met de boom en moet deze weer plaats maken voor wat er voorheen stond. Maar wellicht is dit juist het goede moment om het eens even anders te doen. Zo heb je straks weer even een nieuwe look voor in het nieuwe jaar!

‘Boom eruit, plant erin” is een slogan die je vast gaat horen vanuit de tuincentra’s. Heb je hier al over nagedacht? Een mooie plant kan de lege plek van de kerstboom mooi vervangen. Kijk wel naar de plek, want je wil wel dat de plant het overleefd. Is het een wat donkere plek, ga dan voor een schaduwplant. Genoeg licht? Dan is een tropische plant wel een leuke verassende optie. Denk hierbij aan een strelitzia. Deze plant heeft grote groene bladeren en als je gelukt hebt een kleurrijke bloem. Een mooie blikvanger!

Ook kan het zijn dat je door de boom wat hebt moeten schuiven met meubels. Voordat je ze weer terugzet, kijk eens even goed. Stond het wel op de goede plek? Of zou het ook op een andere plek kunnen. Schuif en probeer eens met je meubeltjes. Laat het altijd 1 nacht staan, als je de volgende ochtend beneden komt en het nog steeds mooi vind is het goed. Maar twijfel je, schuif het dan weer op een andere plek. Maar houd in je achterhoofd, durf!

Ik had een kleine kerstboom dit jaar, hij maakte plaats voor een grote plant. Nu ik de boom weg heb gehaald en de ‘leegte’ zie wil ik het zo even houden. Ik zet de grote plant niet meer terug maar ga voor kleinere planten. Even een nieuwe look in het plantenrekje. Ook heb ik een nieuw tvmeubel gekocht en zal dit de look van de woonkamer veranderen. Van wit naar zwart, houd mijn Instagram in de gaten voor foto’s. Hij moet helaas nog geleverd worden. Nog een paar andere kussens op de bank en ik ga ‘nieuw’ het jaar in! Wat ga jij doen om een frisse start te maken dit jaar?

Leave a Reply

een + 7 =

error: Content is protected !!