buitenkeuken wwoo

DO | HALLO LENTE, HALLO BUITENKEUKEN

INSPIRE | Hallo lente, hallo buitenkeuken

Officieel is het pas lente, maar we hebben de eerste zomerse dag (lees: 23 graden) al gehad. Heerlijk was het. Ik kon het dan ook niet laten om toch even lekker in de tuin te gaan zitten en te genieten van de zon, ook al is mijn tuin op dit moment nog een grote bouwput. Ik hou van de zon, tja wie niet?! Zodra de zon schijnt gaat de schuifpui open en vind je mij buiten. Ik kijk de hele winter al uit naar de heerlijke zomeravonden in de tuin. Gezellig borrelen met vrienden, fijn muziekje erbij en natuurlijk lekker eten. En dat laatste hoop ik deze zomer te kunnen bereiden in mijn eigen buitenkeuken.

Buitenkeukens zijn er in alle soorten en maten, van heel luxe met alles erop en eraan tot creatieve zelfgemaakte ontwerpen. Je kunt natuurlijk voor een standaard buitenkeuken gaan (niks mis mee overigens), maar een gemiddelde klusser kan met een beetje creativiteit ook zelf een stoere buitenkeuken creëren. Dat is precies wat ik zelf ook wil gaan doen. Daarom ben ik alvast op zoek gegaan naar de mooiste, zelf te maken, buitenkeukens.

wwoo
WWOO

Deze gezellige keuken bewijst dat een buitenkeuken niet ingewikkeld hoeft te zijn. Een aantal planken, in dit geval van beton maar je zou ze ook kunnen vervangen voor hout, een uitsparing voor een barbecue, wat groen en voilà je hebt je eigen buitenkeuken.

Eigen Huis & Tuin Buitenkeuken
Eigen Huis & Tuin

Deze stoere buitenkeuken is gemaakt van steigerhout in combinatie met U-betonblokken. Persoonlijk zou ik aan de onderzijde de betonblokken doortrekken voor extra ruimte om leuke potjes en plantjes neer te zetten, maar zo is hij ook heel gaaf. Klik op de foto voor een werkbeschrijving van deze stoere buitenkeuken.

Planete Deco
Planete Deco

Deze prachtige zwarte buitenkeuken is voor sommige mensen misschien een tikkeltje gewaagd vanwege de donkere kleur, maar ik denk dat deze heel mooi staat in een zonnige tuin. De keuken is kenmerkend voor de Scandinavische stijl; eenvoud, sober en natuurlijk materiaalgebruik. Dit is misschien wel een van mijn favorieten in dit rijtje.

pizzaoven tuin
tuintuin.

Ben je niet zo’n barbecue-type dan kun je natuurlijk ook gaan voor een mooie pizza-oven in je tuin. Een oude stevige werkbank, pizza-oven er bovenop, hout onderin en bakken maar. Laat die zelfgemaakt verse pizza’s maar komen, buon appetito.

vosgeparis buitenkeuken vtwonen
vosgesparis

Heb je echt heel veel ruimte in de tuin dan kun je natuurlijk voor zo’n prachtige grote buitenkeuken als hierboven gaan. De vintage kratjes, potten en pannen in combinatie met de verroeste barbecue/oven, kruiden en flessen geven deze keuken die Franse, landelijke gezelligheid.

Ik kan niet wachten om zelf aan de slag te gaan. Laat die heerlijke zomeravonden maar komen!

Liefs, Chantal

Foto bovenaan pagina: WWOO

Leave a Reply

zestien + 2 =

error: Content is protected !!