DO | DROMENVANGER

DO | DROMENVANGER

Eeuwenlang al maken Indianen dromenvangers om boven het bedje van hun kinderen te hangen. Zij denken namelijk dat de hemel doorweekt is met zowel goede als slechte dromen. De Indianen vinden de dromenvanger bij uitstek een geschenk aan pasgeborenen. Op die manier begint de baby vriendelijker aan zijn leven op aarde. Naast dat een dromenvanger boven je bed kan worden gehangen, wordt deze soms ook wel eens voor het raam gehangen.

Bij mij thuis hangt er op elke slaapkamer een; een dromenvanger. Of dit nu is omdat ik ook echt geloof dat je er lekkerder van slaap of omdat ze gewoon te leuk zijn om als decoratie op te hangen, dat hou ik even in het midden. Ze passen helemaal in de huidige interieurtrend; bohemian. Handgemaakt, hout en kant. Hip!

traceytilley

Ik heb mijn dromenvangers ‘zelf’ gekocht, maar je kunt ze ook heel goed zelf maken. Hartstikke leuk om te doen en behalve dat je een dreamcatcher in huis heb je ook meteen een eyecatcher. Niets is leuker dan iets wat je zelf heb gemaakt Hoe? Dat ga ik je in deze DO uitleggen.

Wat heb je nodig:

  • Schaar
  • Een ring, dit kan bijvoorbeeld een metalen ring of een borduurring of een wilgenhouten ring zijn, bijvoorbeeld van 20 cm. Kies zelf de omvang die je wil: er bestaan namelijk grote en kleine dromenvangers!
  • Katoen/touw (in dikte/kleur naar keuze)
  • (Zelfgesponnen) wol (in een dikte/kleur naar keuze)
  • Suede touw en/of lintjes (om de dromenvanger aan op te hangen en versiering zoals kralen en veren aan te bevestigen) naar keuze.
  • Kralen (in kleur/structuur naar keuze)
  • (Edel)steentjes
  • Overige versieringen, zoals kanten tape, schelpen of bedeltjes (bijvoorbeeld van armbandjes die je niet meer draagt)
  • Veren naar keuze

anthropologie

Wikkel de wol of kanten tape om de ring.
Zorg ervoor dat er een goed knoopje inzit, zodat die kan blijven hangen. Je kunt dit eventueel verstevigen met een druppel lijm. Maak daarna een klein bolletje wol in je handen, zodat je deze makkelijk om de ring heen kan halen. Maak vervolgens een ‘spinnenweb’.
Zet met wol of touw allemaal lusjes (met tussenruimte) om de ring. Deze zet je vast aan de bovenkant met een stevige knoop.
Je maakt een patroon, wat vergelijkbaar is met hoe een spin een web maakt. Je begint aan de buitenzijde, als je een laag af hebt gemaakt, maak je een nieuwe laag. Je begint deze laag in het ‘web’ dat je net hebt gemaakt. Tussen de grote lussen maak je dus kleinere lussen. Je kunt er af en toe een kraal of andere versiering of een andere kleur wol/touw tussen doen. Als je niet meer verder kan rond je af.
Laat een gat in de binnenkat (zodat er positieve dromen door je dromenvanger kunnen komen) en trek je de draad goed strak

 

 

Hang aan de bovenkant een draad, zodat de dromenvanger kan hangen. Hang aan onderkant van de dromenvanger 4/5 draden. Hier kun je bijvoorbeeld veren, kralen of andere versiering aan hangen. Personaliseer je dromenvanger, uiteindelijke geeft ie weer wie jij bent.

https://www.etsy.com/nl/listing/222737011/driehoek-peacock-dreamcatcher?utm_source=OpenGraph&utm_medium=PageTools&utm_campaign=Share

Heel veel plezier met het maken van deze DO.
X

Leave a Reply

19 − zestien =

error: Content is protected !!