DO | DÉ HERFST PLANT

Van de week schreef ik al een blog over de trends voor het najaar. We gaan weer heerlijk het huis herfstproof maken. Maar wist je dat je dit ook kunt doen met planten? Wellicht heb je al een aantal kamerplanten in huis die het hartstikke goed doen en zit je niet op nog meer groen te wachten. Maar eigenlijk is er áltijd wel een plekje te vinden voor een nieuwe groene vriend.

Juist met een nieuw seizoen is het leuk om een plant uit te kiezen die nog meer het seizoen benadrukt in je interieur. Zo zie je in het voorjaar vooral veel lichte kleine bloemetjes en fleurige takken (kersenbloesem). In de zomer zie je veel tropische planten als een Strelitzia (paradijsvogelplant) of Monstera.

Ik heb een hele speciale plant uitgekozen voor de herfst! Namelijk de Croton Mrs Iceton. Deze plant is een echte groene eyecatcher in elk interieur. Vooral voor je vensterbank is het een heel erg geschikte plant. Hij houd erg van (zon)licht. Dus is het van belang dat je hem op de juiste plek neerzet. Deze plant heeft echt een prachtig gekleurd blad. De rood/bruin & groen/roze tinten geven echt dat herfstachtige sfeertje. Ook staat hij ‘op stam’ wat een stoer oogt!

De Croton heeft regelmatig water nodig en houd ervan om af en toe met een plantenspuit besproeit te worden. Ook is hij luchtzuiverend dus ook erg geschikt voor bijvoorbeeld een werkruimte of slaapkamer.

Echt een plaatje! Wil jij nou ook zo’n prachtige Croton? Volg dan Green Bubble & Tintje Lichter op Instagram en laat een reactie achter onder de post van de Croton waarom jij hem graag wilt hebben dit najaar. Dinsdag 15 oktober maak ik de winnaar bekend op Instagram.

8 Comments

  1. Super deze gave plant een plekje te vinden…heb een verloren hoekje naast de bank en denk dat het een mooie aanvulling is! Heerlijk om het huis weer “herfst” proof te maken…weer meer kaarsjes aan

  2. Lijkt me super om deze plant een plekje te geven in ons huis, heb een verloren hoekje naast de bank en dit zou een top aanwinst zijn! Heerlijk om het huis “herfst” proof te maken…

  3. Wauw tof! Die wil ik wel winnen! Ik ga zeker een kijkje nemen op je IG!

  4. Wauw! Heb net gereageerd op de post en volgde jullie beide al! Deze wil ik heeeel graag winnen.

  5. Leuk dat je meedoet Fleur!

  6. Leuk Nicole! Ik neem jou ook mee in de loting :-)!

  7. Wow wat een toffe plant! We krijgen bijna de sleutel van ons nieuwe huis. Deze plant verdiend daar gewoon een mooie plek!! Ik doe graag mee met de winactie!

  8. ik neem je mee in de loting!

Leave a Reply

twintig − 9 =

error: Content is protected !!