DO | CREËER SFEER OP JE SHOWREK

DO |  CREËER SFEER OP JE SHOWREK

Ruim een jaar geleden begon een trend, waarbij men een gaaspaneel aan de muur hing ter decoratie. Het leuke van zo’n showrek is dat je er op verschillende manieren iets aan kan bevestigen. Van papier tot klokken, van rolletjes tape tot lampjes, niets is te gek. En laat dat nou net de reden zijn dat ik er de laatste tijd niet zoveel inspiratie voor had. De meeste ideeën had ik al eens uitgeprobeerd en ik gok dat ik daar niet de enige in ben. Daarom heb ik een aantal leuke thema’s voor jullie uitgeprobeerd om jullie nieuwe inspiratie te geven.

MOODBOARD

Voordat ik begin aan een nieuw (school)project, vind ik het altijd fijn om een moodboard te maken. Dit kan natuurlijk met afbeeldingen op Pinterest, maar vaak zijn er ook pareltjes te vinden in tijdschriften of folders. Scheur ze uit en hang ze met klemmetjes op het showrek. Je kan gemakkelijk schuiven en wisselen en het geeft gelijk een mooi sfeertje voor de ruimte. Zo gaaf dat er zoveel eenheid kan ontstaan door totaal verschillende afbeeldingen.

Seizoenen

Één van de inspiratiebronnen die ik het meest gebruik, is het seizoen waar we in zitten. Voor de zomer kies ik voor felle kleurtjes en vrolijke printjes. Natuurlijk mogen flamingo’s hierbij niet ontbreken. Deze leuke lampjes scoorde ik bij de Action voor drie euro. Met een paar klemmetjes kan je ze goed verdelen over het showrek. Om de rest van het rek nog wat op te vullen, kun je leuke kaartjes en afbeeldingen ophangen die qua kleur of sfeer passen bij het seizoen. Ik koos ervoor om wat botanische printjes uit te zoeken. Ook hing ik een echte tak op, zodat het geheel minder vlak is. Echte bloemen zijn ook erg mooi, maar verwelken sneller.

FASHION

Naast kaartjes of afbeeldingen, kan je ook hele andere voorwerpen op het showrek hangen. Met grote klemmen of S-haken hing ik mijn favoriete tasje en zelfs een spijkershorts aan het rek. Om de sfeerplaatjes op te hangen, gebruikte ik een kledinghanger van de IKEA. Zo passen deze ook in het thema. Accessoires als een zonnebril of ketting zijn op zichzelf vaak al  eenvoudig aan het rek te bevestigen. In het magnetische bakje onderin is ruimte voor nagellak of make-up.

Hopelijk heb ik jullie weer wat nieuwe inspiratie kunnen geven voor het creëren van een fijn sfeertje op een showrek. Kijk eens verder dan papier en kaarten en hang items aan het rek die je mooi vindt. Dan ontstaat er vanzelf inspiratie voor een nieuwe indeling. Veel plezier!

Liefs, Angélica

2 Comments

  1. waar heb je die showrek gekocht wnat ik zoek er nog een om mijn prijslintjes mee op te hangen ?

    groetjes carmen ☺️

  2. Angelica De Jong

    Bij de bouwmarkt zijn deze zo te koop! Ik geloof dat deze van de Gamma of Praxis kwam!

    Groetjes Angélica

Leave a Reply

vier × 4 =

error: Content is protected !!