DO | CREATIEF GEBRUIK VAN GIPSKRUID IN JE INTERIEUR

DO | CREATIEF GEBRUIK VAN GIPSKRUID IN JE INTERIEUR

Wat is het toch heerlijk dat we weer in de lente zijn aanbeland! Wanneer ik naar buiten kijk, word ik meteen vrolijk. Maar ook in huis wilde ik dat lentesfeertje doorvoeren, dus besloot ik een grote bos gipskruid te kopen. Hartstikke leuk hoor, zo’n grote bos in een vaas zetten, maar ik wilde er eens wat anders mee doen. Daarom deel ik nu vier creatieve manieren om gipskruid te gebruiken in je interieur.

Gipskruid hanger

Manier 1: Gipskruid hanger

De eerste manier is gelijk de lastigste. Voor deze hanger heb je een dunne tak nodig, wat touw en natuurlijk gipskruid. Knip de takjes op verschillende lengtes, zodat je een speels effect creëert. Voordat je ze vastknoopt, kan je een beetje spelen met de plek en lengtes. Wanneer je tevreden bent, knoop je de takjes met touw aan de dunne tak. Tot slot knoop je een langer stuk touw aan de dunne tak, zodat de hanger kan hangen. Helemaal leuk toch! En geen zorgen, het gipskruid blijft ook zonder water hartstikke lang mooi.

Gipskruid in een tasje

Manier 2: Gipskruid in een tasje

Deze manier is een stuk simpeler. Hiervoor heb je een klein tasje nodig, dat je even kan missen. In plaats van een standaard vaas, zet je het gipskruid namelijk in dit tasje. Dit kan zonder water, maar wanneer het tasje groot genoeg is, kan je er ook kleine waxinelichthouders of shotglaasjes in zetten, gevuld met water. Wel moet je erop letten dat het tasje op zichzelf kan staan of dat deze ergens tegenaan leunt, zodat deze glaasjes goed overeind blijven staan. Dit lichtblauwe tasje vond ik er perfect bij passen, wat een fijn pastelkleurtje.

 Gipskruid in een mandje

Manier 3: Gipskruid in een mandje

Eigenlijk lijkt deze een beetje op de vorige manier, maar i.p.v. een tasje gebruikte ik hier een mandje om kleine vaasjes in te bundelen en zo een geheel te maken. Het mandje geeft een lekker speelse touch aan het gipskruid en zo ben je meteen af van de saaie, kale takjes in de vaasjes. Door een mandje te kiezen dat past bij de rest van je interieur, gaat deze er helemaal in op en creëer je een leuke eye-catcher.

Gipskruid in een vanillebuisje

Manier 4: Gipskruid in een vanillebuisje

De laatste tijd zie je veel vaasjes in de vorm van smalle reageerbuisjes. Vaak zijn deze best wel prijzig, maar je kan deze ook heel makkelijk zelf maken. Namelijk met een buisje van een vanillestokje, die je koopt in de supermarkt. Het vanillestokje kan je vast gebruiken voor een lekker recept en i.p.v. het buisje weg te gooien, geef je deze een nieuwe functie. Met een stuk touw kan je het vaasje vastknopen aan een gaaspaneel bijvoorbeeld. Maar je kan deze ook aan een spijkertje in de muur hangen. En extra leuk, wanneer je meerdere buisjes naast elkaar hangt.

Oké, stiekem hangt mijn hele slaapkamer nu dus vol met deze takjes. Maar ik krijg er zo’n fijn gevoel van. Ben benieuwd of ik jullie op nieuwe ideeën heb kunnen brengen! Geniet van de lente!

Liefs, Angélica

Leave a Reply

7 + 6 =

error: Content is protected !!