DO | ACCENTKLEUR IN HUIS

DO | ACCENTKLEUR IN HUIS

Vandaag ga ik weer lekker verven, nee niet in mijn eigen huis maar dat van een vriendin. Wij gaan 2 wanden verven in 2 verschillende kleuren. Eén wand krijgt een taupe kleur en de andere een terracotta tint.

Zelf heb ik ook een accentkleur gebruikt in de woonkamer. Ik koos voor de kleur soft pearl van Flexa. Deze kleur zit op de wand achter de bank, hij valt heel ligt en subtiel uit. Je moet goed kijken om te kunnen zien dat er een kleur op zit. Maar ik weet zeker dag wanneer ik deze wand wit had gelaten, het toch niet dat “cosy” gevoel had gehad in de woonkamer.

Het kiezen voor een accentkleur in je interieur kan heel veel doen. Het zorgt voor meer sfeer, kan een woonstijl extra benadrukken én je kunt er een echte eyecather mee creëeren.

Neem bijvoorbeeld een echte knalkleur als groen of blauw. Kies wel een wat donkere tint zodat de kleur goed overkomt. Zo’n wand word dan een echte eyecatcher en je zult zien dat het bijvoorbeeld in de keuken heel veel “leven” geeft. Nu hoor ik je misschien denken “moet de kleur nog ergens anders in terug komen?” Het antwoord hierop is eigenlijk nee, en waarom?! Bij de keuze van zo’n accentkleur wil je juist dat deze er uit knalt. Ga je nog een wand verven in dezelfde kleur, haal je dat knaleffect weg. Wel kun je in accessoires en textiel de kleur verder trekken in het interieur. Kies voor tinten die passen bij de accentkleur maar niet dézelfde kleur. Door tinten te kiezen die wat van de kleur afzwakken creëer je 1 geheel. “Ton sur ton” noemen we dat.

Naast dat je een accentkleur over de hele wand doet kun je ook juist een deel doen. Dit had ik zelf in mijn vorige huis gedaan. Ik verfde een deel van de muur zwart. Dit zorgde ervoor dat ik meer diepte creëerde en leek de ruimte optisch groter.

Het leuke van deze manier van een accentkleur toepassen is dat je hierdoor bijvoorbeeld ook een mooi item eruit kan laten springen. Verf bijvoorbeeld een kleur achter een kast. Je zult zien dat dan de kast dé blikvanger word.

En heb jij al een accentkleur in huis of ga je ook met de kwast aan de slag?!

www.interiorjunkie.com

www.entermyattic.com

 

 

Leave a Reply

1 × 2 =

error: Content is protected !!