omslag

DO | Abstracte kunst DIY

DO | ABSTRACTE KUNST DIY

Afgelopen maand schreef ik al een leuke blog waarin ik een aantal lente posters met jullie deelde. Om in de sferen te blijven van muurdecoratie, besloot ik voor dit artikel een andere stijl uit te proberen; abstracte kunst. You love it or hate it, maar ik merk dat ik zelf steeds meer geïnteresseerd raak in abstracte kunst. Misschien link je dit niet meteen aan je eigen huis, maar stiekem staat het super tof in je interieur! En je hoeft helemaal geen Picasso te maken om deze schilderijtjes te maken.

Laten we beginnen met de schilderijtjes met de verfvegen.

benodigdheden

Wat heb je nodig? (schilderij verfvegen)

Voor de schilderijtjes met verfvegen heb ik het volgende gebruikt:

Canvas 40x50cm

Acrylverf

Transfer foil

Stuk karton

Lijm

Evt. kwasten, plastic bordje en keukenpapier.

Stap 1: Verf verdelen

Het moeilijke van abstracte kunst is dat het niet perfect moet zijn, maar juist spontaan en willekeurig. Je zou je daarom lekker kunnen uitleven en helemaal losgaan met kwasten en verf. Maar mocht je – zoals ik – de neiging hebben om het toch te netjes te houden, is dit de gouden tip. Breng wat klodders verf direct aan op het canvas en meng ze eventueel met een kleine satéprikker. Niet teveel, want je wil de verschillende kleuren nog wel terugzien in het eindresultaat.

 

Stap 2: karton

Knip een stuk karton af van een oude doos en zorg dat de onderkant zo goed als recht is. Dit karton wordt als het ware je kwast, waarmee je de klodders verf gaat uitvegen. Zet het stuk daarom in de verf, druk het lichtjes op het canvas en schraap de verf naar de overkant. Wauw, wat een kleurenbommetje komt daar uit!

 

Stap 3: HErhalen, herhalen

Dit schrapen kun je net zolang doen als je wil. Is de verf op? Dan maak je gewoon een paar nieuwe klodders op het doek, net zolang tot je helemaal tevreden bent met het eindresultaat. En ging er eentje ‘mis’? Gewoon even laten drogen en later opnieuw over de plek heen met nieuwe verf.

 

Stap 4: folie

Door de dikke laag verf kan het even duren voor het schilderij droog is. Vervolgens kun je naar eigen smaak nog wat metallic folie aanbrengen op het schilderij als je dit leuk vindt. Sinds kort verkoopt de Action deze folie, ideaal! Een beetje(!) lijm aanbrengen, folie erop leggen, goed laten drogen en eraf trekken. Je zult zien dat de folie blijft zitten op de plek waar de lijm zat. Tof toch?!

 

En tadaa, een echte eyecatcher voor aan de muur!

eindresultaat

 

 

Dan nu het schilderijtje met de mannetjes.
Wat heb je nodig? (Schilderij mannetjes)

Canvas 30×40 cm

Edding marker

Transfer foil

Lijm

 

stap 1: mannetjes

Dit schilderijtje lijkt misschien lastiger dan de eerste, maar eigenlijk kan er weinig fout gaan. Gebruik een dikke marker om een soort mannetjes op het canvas te tekenen en probeer hierbij alles in één lijn te maken, dus zonder de marker van het canvas te halen. Dit voelt eerst heel onnatuurlijk, maar juist de lijnen die je normaal los zou laten, geven dit schilderij een abstract uiterlijk.

 

Stap 2: folie

Als de mannetjes eenmaal staan, kun je ervoor kiezen om de oogjes of het hartje nog in te vullen met metallic folie voor een extra effect. Zelf heb ik het hartje gevuld met rose gold. Hiervoor smeer je een dun laagje lijm in het hartje, leg het folie erop en wacht tot deze goed droogt. Eraf trekken en klaar is kees!

 

Hoe tof is het om je eigen kunst aan de muur te hebben! De schilderijen zien er een stuk duurder uit dan ze in werkelijkheid zijn en geven je interieur net een beetje extra. Zelfs m’n vriend vond ze gaaf. Mocht je dit gaan uitproberen, tag me dan zeker even in je eindresultaat! (@anglcaa) Ik ben super benieuwd. Succes!

Liefs, Angélica

Leave a Reply

twee × een =

error: Content is protected !!