DO | 5 TIPS VOOR EEN IKEA-KEUKEN

DO | 5 TIPS VOOR EEN IKEA-KEUKEN

Het is alweer vier maanden geleden toen we de sleutel van ons nieuwe huis kregen! Op zich hoefde er niet veel te gebeuren, maar we wilden wel heel graag een nieuwe keuken. We hebben heel wat uurtjes in de IKEA gespendeerd op zoek naar dé perfecte keuken voor ons, en dat is gelukt. Benieuwd naar mijn tips? Lees dan verder!

1 | VOORBEREIDEN IN DE ONLINE TOOL

IKEA heeft online een tool staan waarmee je je hele keuken kunt bouwen. Zo krijg je al een beetje een beeld van wat er kan. De tool heeft alleen wel een gebruiksaanwijzing, waardoor je er waarschijnlijk binnen de kortste keren knettergek van wordt (dat werden wij wel in ieder geval, haha). Maar no worries, er is namelijk nog tip 2…

2 | IKEA PLANSERVICE

Of je nou al een beetje gerommeld hebt in de online tool of niet: de IKEA planservice is een aanrader. Een IKEA-medewerker loopt met je over de keukenafdeling en stelt vast wat je zou willen. Samen ga je aan de slag in de tool en perfectioneer je de keuken. Ik raad je aan om in ieder geval één keer gebruik te maken van de planservice. Wij hebben er zelfs twee keer gezeten, maar een derde of misschien vierde keer zou ook prima zijn! JDat heeft ons trouwens niets extra gekost, want deze service kost dan wel 39 euro, maar is gewoon aftrekbaar van de prijs. van de complete keuken.

3 | AFVALBAKKEN UIT HET ZICHT

Mijn vriend en ik vinden het allebei erg belangrijk dat afval gescheiden wordt. Daarom hebben we in de keuken een aparte lade met drie verschillende afvalbakjes: een grote voor het plastic, blik en melkpakken en twee kleine voor het groene afval en restafval. Vroeger hadden we drie verschillende prullenbakken in de keuken staan, verschrikkelijk was dat. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar de afvallade is nu één van mijn favoriete dingen van de keuken, haha.

4 | MAAK FOTO’S

Wij kozen uiteindelijk voor een houtkleurig aanrechtblad van laminaat. Maar omdat we ook laminaat op de vloer wilden, waren we bang dat die twee verschillende soorten hout niet zouden matchen. Ik heb dus een aantal foto’s gemaakt van het aanrechtblad: met daglicht, geen licht en slecht licht. Zo kon ik de foto goed vergelijken met laminaat tijdens onze jacht naar de perfecte vloer.

5 | KOKEND WATERKRAAN

We wilden in de keuken heel graag een Quooker, maar die zijn helaas behoorlijk aan de prijs. Daarom zijn we gaan zoeken naar andere kokend waterkranen en uiteindelijk kwamen we uit bij een kraan van Grohe. De prijs is een stuk lager, maar hij werkt net zo goed én ik vind ‘m erg mooi. Als je de informatie van zo’n kraan meeneemt naar de planservice, dan kunnen ze alles voor je uitmeten.

Oké oké, nog een laatste tip: neem je tijd. Een keuken is niet iets wat je na een paar jaar weer vervangt. Maak moodboards (dit is die van mij!), loop een ontelbare hoeveelheid rondjes over de keukenafdeling van IKEA, trek alle kastjes en apparaten open en verdiep je er goed in. Want geloof mij: het is het waard!

Liefs,
Sanne

Leave a Reply

vijf × 2 =

error: Content is protected !!