DO | DE EETKAMER STYLEN

Bij het inrichten van ons verbouwde huis, had ik veel spullen van het oude appartement meegenomen. Het verbouwen van het huis kost namelijk niet niks, dus eigenlijk was er geen keus… Nu de verbouwing ongeveer 1,5 maand (op wat afwerking en de tuin na) over is, komt er langzaam maar zeker verandering in het interieur.

De eettafel was de eerste grote verandering van de eetkamer. Er stond een grote witte, lompe en massieve eettafel, die ik altijd al erg aanwezig vond in ons andere huis. Ik was dus blij dat we opzoek gingen naar een nieuwe tafel. Gelukkig waren mijn vriend en ik het er snel over eens dat het een houten tafel moest worden, want door de mat zwarte keuken kon het huis wel wat warmte gebruiken.

Via Marktplaats kwamen we bij een winkel in de buurt terecht, waar we het eikenblad vonden. Zelf konden we de stalen poten uitkiezen. Ik koos voor een zwart stalen frame met dubbele poten. Het leuke van deze tafel vond ik, dat het een wat slanker model is. Onze eetkamerruimte is niet zo heel groot en daarom komt dit luchtigere model goed tot zijn recht hier!

Ik heb altijd al een zwak voor verschillende eetkamerstoelen gehad. De knusse en iets wat rommelige sfeer, die dan tot stand komt, houd ik van. We hebben een moderne keuken en juist door houttinten en verschillende stoelen te combineren kun je gemakkelijk een huiselijke ruimte creëren. 

Maar hoe zorg je ervoor dat het niet te rommelig wordt? Simpel, probeer dezelfde tinten in de stoelen te houden. Kies je voor donkere tinten, zorg dan dat de stoelen in hetzelfde kleurenpalet te vinden zijn. Het is natuurlijk leuk om stoelen bij elkaar te zetten die niet hetzelfde model hebben. Zorg er wel voor dat je kiest voor luchtige of juist massieve stoelen. Zo kun je een bepaald patroon terug vinden, wat weer voor rust in het geheel zorgt!

Sinds kort heb ik via Instagram deze prachtige design stoelen van het Scandinavische merk By Crea gescoord. Het was het ritje zeker waard (ze stonden niet om de hoek helaas). Toen ik de grijze suéde bekleding met de gepoedercoate stalen poten zag was ik meteen verliefd! Gelukkig stonden ze snel te schitteren aan mijn eettafel. Samen met mijn witte kuipstoeltjes en mijn vintage opgeknapte stoel, is het een rustig geheel geworden. Ik ben er heel erg happy mee! En zonder planten is mijn eethoek natuurlijk niet compleet. De ietwat grote Monstera heb ik een plekje op de eettafel gegeven. Hier staat hij flink in het zonnetje, waardoor hij nog sneller zal groeien! Ik zie de eerste nieuwe bladeren al opkomen.

Zelfs de schuifpui heeft een make-over gekregen. De oude pui was van hout en had zijn beste tijd gehad. We hebben gekozen voor een kunststof antracietkleurig kozijn met een schuifdeur, zodat we met zonnig weer gemakkelijk het balkon op kunnen. Door dit mega raampartij is er genoeg licht. Dit maakt het een heerlijke plek om te eten, te werken en samen met vrienden te tafelen!

Ik ben benieuwd wat jullie van de nieuw gestylde eethoek vinden!

Liefs,
@byloez

Leave a Reply

vier × een =

error: Content is protected !!