ABOUT | LEONIE EN HAAR LIEFDE VOOR INTERIEUR

ABOUT | LEONIE EN HAAR LIEFDE VOOR INTERIEUR

Maak vandaag kennis met Leonie, ik volg haar graag op Instagram. Ze verteld vandaag wie zij is en waar ze zoveel van houdt.. ‘Hi, ik ben Leonie, 26 jaar en ik woon in het Noord-Hollandse Alkmaar. Samen met mijn vriend Stefan heb ik onlangs een huis gekocht dichtbij het centrum want dat wilde we graag.

We waren toe aan een grotemensenhuis

In het dagelijks leven werk ik een aantal dagen in de week op een kinderdagverblijf. Maar daarnaast ben ik veel bezig met mijn interieur, foto’s maken en Instagram. Voor dat we het huis kochten woonde we in een flat waar het ook prima wonen was maar we waren toe aan een grotemensenhuis. We hebben lang gezocht en veel huizen bekeken voordat dit huis op ons pad kwam. Maar toen we binnen kwamen waren we zo verrast! Ons huis staat dicht bij het centrum.

We lopen zo de stad in om even op het terras te zitten of te shoppen en dan vooral bij mijn favoriete winkel Sissy Boy. Daar ben ik regelmatig te vinden! Het huis is gebouwd in 1930 en wat het zo bijzonder maakt is dat het voorheen twee huizen waren, daarom staat er ook een steunpaal bij de keuken. Maar doordat het nu 1 huis is geworden, hebben we beneden een hele ruime woonkamer met open haard en door de nieuwe openslaande deuren veel licht. De ruimte die we beneden hebben waren we nog niet eerder tegen gekomen, we waren meteen dol enthousiast! Dit huis wilden we graag hebben!’

‘Voor een stadstuin hebben we een ruime tuin bij het huis, de tuin gaan we dit jaar niet aanpakken maar dat staat voor volgend jaar op de planning. Maar ook bij de voordeur hebben we een bankje waar we graag in het zonnetje zitten, er varen bootjes langs, mensen laten hun hondjes uit en we hebben gezellig contact met de buren.’

Ik vroeg aan Leonie wat haar woonstijl is. Daar moest ze wel even over nadenken. ‘Ik denk Scandinavische maar ook Industrieel door onze tafel met stoere poten en de kleur zwart komt in dit huis weer terug. Ik probeer het te combineren met groene accessoires, hout en veel planten! Ook die zijn groen en ik vind het zo gezellig staan. De muren zijn wit en die blijven voorlopig ook zo. Wit is toch wel mijn favoriete kleur als ik er zo over nadenk! Ach zo blijven we bezig en dat vind ik helemaal niet erg. Ik schuif regelmatig met spullen om weer andere hoekjes te creëren.’

“Wat is jouw favoriete plek in huis?” ‘Mijn favoriete plek in huis is beneden aan tafel. Ik kijk zo de keuken in, naar de tuin of naar de zithoek. Het oogt lekker ruim en licht. Maar ook zit ik graag op de bank, de zithoek is wat smaller en dat maakt het zo knus. Als het straks zomer is ben ik vast vaak in de tuin te vinden, ik ben gek op de zomer en ik kan niet wachten om die gezellig te maken met plantjes en een mooie loungeset! Eigelijk zijn alle plekjes in huis favoriet!’

‘Of ik nog woonwensen heb? Ja altijd!! Laten we beginnen met gordijnen bij de deuren naar de tuin. Binnenkort ga ik de hal verven en opknappen, helaas net wat tijd tekort voor het verhuizen. Als de hal straks gezellig is aangekleed krijg je bij het binnen komen meteen zin om door te lopen naar woonkamer! Ik kan wel zeggen dat ik verliefd ben op mijn huis!’

Wil je nog meer zien van het interieur van Leonie? Neem dan een kijkje op Instagram. Fijne dag!

Leave a Reply

drie × twee =

error: Content is protected !!