ABOUT | JELLINA EN HAAR WOONBOERDERIJ

ABOUT | JELLINA EN HAAR WOONBOERDERIJ

Vandaag mogen we binnenkijken in het huis van Jellina Detmar. Zij is 32 jaar en woont samen met haar man Jan en haar 2 kids déjan (3) & Melin (9 maand) in Kollum. Dit is een gezellig klein dorpje in Friesland. Jellina is gek op sporten, chocolade, reizen én fotografie. Dit laatste is ze dan ook het afgelopen halve jaar steeds meer gaan doen. De liefde voor interieur en fotografie kan ze kwijt op haar Instagram. Als ik haar account mag omschrijven is het natuurlijk, een tikkeltje industrieel en gezellig.

Jellina woont niet in een standaard huis, nee zij woont in een woonboerderij! Deze woonboerderij is gebouwd in 1770 en is een monumentaal pand. Het staat nu midden in het centrum van het dorp.  De schuur en de stallen zijn in 1974 ingestort door natuurgeweld en zijn weer opnieuw opgebouwd. De basis van deze woonboerderij oogt goed en buitenom ziet het er netjes uit. Voordat zij besloten om dit monumentale pand te kopen vonden ze dat het geen bouwval moest zijn, dus stond een grote verbouwing op de planning!

 Wat maakt het huis zo bijzonder?

‘We wonen in het centrum van Kollum, mijn man en ik zijn hier beide opgegroeid en hebben het hier erg naar onze zin. Familie en vrienden zijn hier allemaal in de buurt. Ik heb altijd gedroomd om in een boerderij te wonen. Mijn man wilde graag in het centrum blijven wonen, en nu hebben we een woonboerderij ín het centrum gevonden. De perfecte combi toch? We hebben een ruime tuin , maar we hebben geen grond want de boerderij is niet meer in functie.

De sfeer in de woning van de oude balken en de hoogte van de plafonds trekt mij erg aan. Ook zeer zeker de ruimte die je terugvindt in deze woning. De authentieke details geven die mooie sfeer in dit huis.’

De woonstijl van Jellina is industrieel, stoer en robuust. Dit alles moet wel in het geheel in een goede balans zijn. Als basis houd ze van wit in combi met aardetinten, bruintinten, zwart hout en staal. Om dit toch gezellig te maken heeft ze veel planten en groen in huis. Items die je inrichting persoonlijk maken vind Jellina ook bijzonder, zo is voor haar de wereldkaart op hout erg speciaal.

Momenteel zitten ze midden in een verbouwing. Ze wonen nu in de achterkamer van de boerderij. De reden hiervan is dat de voorkamer en de keuken wordt verbouwd. Alle gipsplaten zijn weggehaald waardoor de oude balken weer in het zicht zijn. Verder zal er een kookeiland komen, hier kunnen ze de liefde voor gezelligheid en koken helemaal kwijt. Een echte leefkeuken word het eindresultaat.

Wat zijn jouw woonwensen?

‘Een schommel aan het plafond in de achterkamer. En stalen kozijnen die het geheel van de voorkamer/achterkamer gaan scheiden. Dit gaat zeker een eyecatcher worden in de woning. Verder nog een hele grote houtkachel in de achterkamer, ooh ja én ik vind een fiets aan de muur zo gaaaaf dus wie weet!’

Het mooie interieur komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen, Jellina gaat graag naar een rommelmarkt of kringloopwinkel. Ze verteld dat zij en haar man nogal wispelturig zijn en snel van meubels en accessoires wisselen. Daarom zijn 2e hands spullen erg handig! Daarnaast gaat ze graag naar Loods 5, en de handelsfabriek.  Verder maakt haar man ook zelf meubels, zoals de tafel van eikenhout. Maar ook die dierbare wereldkaart die in de keuken staat.

Bedankt dat we binnen mochten kijken in jouw prachtige huis, Jellina! Ben jij ook nieuwsgierig hoe straks haar huis na de verbouwing eruit zal zien? Volg haar dan via Instagram!

 

 

Leave a Reply

17 + vijf =

error: Content is protected !!